Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan; Engellilerin Emlak vergisi İndirimi nasıl oluyor? Nereye başvurulmalı?

Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan; Engellilerin Emlak vergisi İndirimi nasıl oluyor? Nereye başvurulmalı?

ISPARTA 28.12.2019 08:07:00 0
 Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan; 
Engellilerin 
Emlak vergisi 
İndirimi nasıl oluyor?
Nereye başvurulmalı?
Memur – Sen Isparta Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan, engelliler için emlak vergisi indirimi ve başvuru konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
 
Başkan Tülcan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Emlak vergisinde, malul ve engellilere vergi açısından sağlanan imkân indirimli bina vergisi oranı (sıfır) uygulamasıdır. Emlak Vergisi Kanununun değiştirilen 8 inci maddesine göre; Türkiye sınırları içinde brüt 200 m2’yi geçmeyen tek meskene veya tek meskende hisseye sahip olan (intifa hakkına sahip olunması hali dahil ) engelliler, indirimli bina vergisi oranı (sıfır) uygulamasından yararlanarak emlak vergisi ödemeyeceklerdir.
 
Engelli kimlik kartı sahibi mükellefler, engelli kimlik kartlarını belediyede ilgili görevliye ibraz etmek ve 57 Sıra No.lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği ekinde yer alan “Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip Olanlar Dahil ) Engellilere Ait İndirimli Bina Vergisi Formu”na (Ek:5) engelli kimlik kartı fotokopisini eklemek suretiyle indirimli bina vergisi oranı (sıfır) uygulamasından yararlandırılacaklardır. Bu durumdaki mükelleflerden ayrıca tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporu istenilmeyecektir.
 
Engelli kimlik kartı sahibi olmayan mükellefler ise sağlık kurulu raporunun aslını veya onaylı örneğini belediye görevlisine ibraz etmek ve 57 Sıra No.lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği ekindeki “Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip Olanlar Dahil ) Engellilere Ait İndirimli Bina Vergisi Formu”nun ekine raporun fotokopisini eklemek suretiyle indirimli bina vergisi oranı (sıfır) uygulamasından yararlanabileceklerdir.
 
Engellilik indiriminden yararlanmak isteyen engelliler istenen belgelerle birlikte Vergi Dairesi Başkanlığı olan illerde ilgili Grup Müdürlüğüne, Vergi Dairesi Başkanlığı olmayan illerde ise Defterdarlıklara (Gelir Müdürlüğüne), Bağımsız Vergi Dairesi bulunan ilçelerde Vergi Dairesi Müdürlüğüne, Vergi Dairesi bulunmayan ilçelerde ise Mal Müdürlüklerine bir dilekçe ile başvuru yapabilirler” dedi.
 
 
 

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °