Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Memur – Sen’den Miraç Kandili Kutlaması

Memur – Sen’den Miraç Kandili Kutlaması

ISPARTA 21.03.2020 08:33:00 0
Memur – Sen’den 
Miraç Kandili
Kutlaması
Memur - Sen Isparta İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, bu akşam idrak edeceğimiz Miraç Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Mesajında Koronovirüs tehdidine dikkat çeken Demiralay, mesajında; “Memur - Sen Isparta İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı olarak öncelikle tüm İslam aleminin Miraç kandilini kutluyorum. Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa Efendimizin, Recep ayının 27. gecesinde Miraca yükselişini gerçekleştirdiği geceyi Miraç Kandili olarak kutluyoruz ve bu mübarek geceyi de 21 Mart Cumartesi gününü 22 Mart Pazar’a bağlayan gece yani bu gece idrak edeceğiz. Bu mübarek geceyi de tıpkı diğer mübarek gün ve gecelerimiz gibi ülkemiz ile dünyamızın mutluluğu ve huzuru için içimizden gelen en samimi duyguları ifade ederek geçirmeliyiz.
 
Bu mübarek gece vesilesiyle tüm İslam aleminin ve ülkemizin Miraç Kandili’ni kutluyor, bu kutlu gecenin ülkemiz ve tüm dünya ülkeleri için sevgi, barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.  Miraç mucizesinin Peygamber Efendimizin Allah katına çıkışı olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu hadise, Peygamber Efendimizin hayatında ve dolayısıyla İslam tarihinde çok büyük ve o nisbette çok önemli bir hadisedir. Mirac gecesi. Peygamber Efendimizin, bir gece vakti Allah tarafından Mekke’deki Mescid-i Haram’dan aldırarak Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürülmesi, oradan da göklerin ötesine yükseltilerek zaman ve mekândan münezzeh olan Allah katına çıkartılmasının yaşandığı mübarek bir gecedir. Allah O’na neyi vahyetti ise vahyettiği neyi göstermiş ise göstermiş ve son peygamber olarak yeryüzünde kendisini bekleyen çetin mücadeleye hazırlanmış olarak insanlığı aydınlatacak mesajlarla yeniden dünyaya dönmüştür. Bu gecede Müslümanlar, fazla anlamı olmayan edebi tebrik mesajlarından ziyade mucizenin mana ve ehemmiyetini anlamaya ve peygamberin getirdiği ilahi emir ve mesajlara hayat boyu uymaya gayret etmelidir” dedi.
 
Mesajında, gerek dünyada gerek ülkemizde yaşanan Koronovirüs tehlikesi ve tehdidine de değinen Başkan Demiralay; “Bilindiği gibi, bugünlerde büyük bir hastalık tehdidiyle karşı karşıyayız. Bu nedenle, başta devletimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımız ve ben Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı olarak siz değerle vatandaşlarımızın sağlığı için mümkün olduğu kadar çoklu ortamlarda bulunmayın. Evde kalın. Memur – Sen ve Sağlık – Sen ailesi olarak bu mübarek gecenin, hepimizin bu şuurda olmasına ve muhtaç olduğumuz sağlık, huzur ve sükûn için makbul duaların yapılmasına vesile olmasını dilerim” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: kandilikutlaması sendenmiraç memur
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °