Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Memur – Sen 7. Büyük Türkiye Buluşması Programı’na; Isparta Teşkilatı Tam Kadro Katıldı

Memur – Sen 7. Büyük Türkiye Buluşması Programı’na; Isparta Teşkilatı Tam Kadro Katıldı

ISPARTA 15.11.2021 07:35:00 0
Memur – Sen 7. Büyük Türkiye Buluşması Programı’na; 
Isparta Teşkilatı 
Tam Kadro 
Katıldı
Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay ve Memur – Sen’e bağlı sendikaların Isparta Şube Başkanları, ‘Memur-Sen 7. Büyük Türkiye Buluşması Programı’na tam kadro katıldı.

HABER: Yunus ÖZLER  
Memur – Sen Genel Merkezi tarafından organize edilen ve İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen 7. Büyük Türkiye Buluşması Programı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bazı Bakanlar da katıldı.
ISPARTA MEMUR – SEN
TAM KADRO TOPLANTIDA
Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başta olmak üzere Memur – Sen Genel Başkan Yardımcıları, Memur – Sen Üst Kademe Yöneticileri, Memur – Sen İl Temsilcileri ve 81 ilde Memur – Sen’e bağlı Şube Başkanları ile Memur – Sen Kadın Kolları, Genç Memur – Sen ve Memur – Sen Engelli Komisyon Başkanlarının katıldığı programa; Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay önderliğinde Memur – Sen Isparta Temsilciliğine bağlı Eğitim – Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Eğitim Bir – Sen Isparta 2 Nolu Şube Başkanı Abdülkadir Bulgurcu, Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Bem – Bir – Sen Isparta Şube Başkanı İlkay Özdoğan, Büro Memur – Sen Isparta Şube Başkanı Abdurrahman Aktaş, Toç – Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Kuddusi Uranlı, Bayındır Memur – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Heybeli, Enerji Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Servet Korkmaz, Birlik Haber – Sen Isparta Şube Başkanı Asiye Bardak, Kültür Memur – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Çot, Memur – Sen Isparta Kadın Kolları Başkanı Semra Çöl, Memur – Sen Isparta Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan ve Genç Memur – Sen Isparta Temsilcisi Bilal Demirtaş ve Isparta Emekli Memur - Sen Başkanı Hüseyin Tunçbilek katıldı.
MEMUR – SEN’İN KAZANIMLARI VE
KAZANACAKLARI MASAYA YATIRILDI
Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birer konuşma yaptıkları ‘Memur-Sen 7. Büyük Türkiye Buluşması Programı’nda memurların kazanımları ve bundan sonra sunulacak kazanımlar masaya yatırıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, kamu görevlilerinin maaşlarıyla beraber özlük haklarının genişletilmesi için pek çok olumlu adım attıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu görüşme ve sözleşme süreçlerinde memurların tüm taleplerini eldeki imkanlar çerçevesinde daima dikkate aldıklarının altını çizerek, “Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda bu doğrultuda hiç de azımsanamayacak bir mesafe katettiğimizi görüyoruz. Kamu görevlilerimizin toplu sözleşme hakkını anayasal güvenceye biz kavuşturduk. Toplu sözleşmede anlaşmazlık yaşanması halinde başvurulacak mekanizmaları biz oluşturduk. Disiplin kurullarında sendika temsilcilerine yer vermenin yanında, disiplin cezalarına yargı yolunu biz açtık. Geçici personel statüsünü sözleşmeliye biz dönüştürdük ve kendilerine sendikaya üye olabilme hakkı tanıdık. Çeşitli dönemlerde 280 bin sözleşmeli personeli kadroya geçirdik. Kılık kıyafet yasaklarını kaldırmakla kalmadık, inanç özgürlüğü ve haklarıyla ilgili güvenceler getirdik. Maaş promosyonlarının doğrudan personele ödenmesini temin ederek kamu görevlilerimize ek gelir sağladık. Emekli kamu görevlilerine maaş promosyonundan bayram ikramiyelerine kadar pek çok destek verdik. İzin süreleri ve kapsamıyla ilgili sıkıntıları çözdük. Sicil notu ve sicil raporu gibi objektiflikten uzak uygulamaları kaldırdık" diye konuştu.
"3600 EK GÖSTERGE MESELESİNİ ÖNÜMÜZDEKİ YILIN
SONUNA KADAR ÇÖZÜME KAVUŞTURMAYI PLANLIYORUZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, engellilere ve devlet korumasında yetişen kişilere verilen kamuda istihdam hakkının düzenli bir şekilde işletilmesini temin ettiklerine de vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Bu kapsamda öğretmenlerimiz başta olmak üzere personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Memur-Sen'in bu konunun neticelendirilmesi hususunda gösterdiği gayretin yakın şahidiyiz. Gerçi bizim yıllar önce sözünü verdiğimiz ve hazırlıklarını başlattığımız 3600 ek gösterge meselesini sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu da görüyoruz. Neyse ki milletimizin ve kamu görevlilerimizin hafıza kayıtlarında bunların hepsi de mevcuttur. İnşallah bundan sonra da Memur-Sen ile iş birliği ve dayanışma halinde kamu görevlilerimizin durumlarını iyileştirmeye devam edeceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, herkesin huzuru ve refahı için çalışmayı sürdüreceğiz. Bunu da son 19 yıldır olduğu gibi yine hep beraber, omuz omuza vererek gerçekleştireceğiz. Sizlerin aracılığıyla tüm kamu görevlilerimize şu çağrıyı yapmak istiyorum: Kardeşlerim, Türkiye'de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır. Tehdit dilini siyasetlerinin öznesi haline getirenlerin bu ülkenin memurunu, öğretmenini, polisini, hakimini, savcısını, bürokratını rahatsız ve huzursuz etmesine asla izin vermeyiz. Biz bu makamda olduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle kimse sizin kılınıza dahi dokunamaz. Yeter ki siz çalışın, üretin, ülkemize ve milletimize aşkla hizmet edin. Yeter ki siz görevinizi hakkıyla yerine getirmenin çabasını verin. Yeter ki siz büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası hedefinden sapmayın. Gerisi sadece lafügüzaftır, teneke gürültüsünden ibarettir. Biz Memur-Sen'e ve onun hükmi şahsiyetinde tüm kamu görevlilerimize güveniyoruz” dedi.Program, tüm katılımcıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 
BAŞKAN DEMİRALAY; “TOPLANTI
SON DERECE VERİMLİ GEÇTİ”
Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, toplantının son derece verimli geçtiğini belirterek; “Öncelikle böyle bir toplantıyı organize eden ve bizleri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturan Memur – Sen Genel Başkanımız sayın Ali Yalçın ve Genel Merkez yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Biz de Isparta Memur – Sen olarak bu toplantıya tam kadro katılarak toplantıdan maksimum fayda aldık” dedi.
MEMUR-SEN 7. BÜYÜK TÜRKİYE BULUŞMASI PROGRAMI’NDAN GÖRÜNTÜLER; 





Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °