Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Mekke’nin Fethi Coşkusu Isparta’da Yaşanacak

Mekke’nin Fethi Coşkusu Isparta’da Yaşanacak

ISPARTA 31.12.2021 08:34:00 0
Mekke’nin Fethi 
Coşkusu Isparta’da 
Yaşanacak
Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başkanı Mustafa Başgül, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Mekke’nin Fethi Programının bu akşam olduğunu belirterek; “Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden Hak ve Adalet düzenine geçilmesidir" dedi.
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) 31 Aralık akşamı Mekke’nin Fethi’nin 1391. Yıldönümünü kutlayacak. Isparta Meydan AVM Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek program öncesi, programla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başkanı Mustafa Başgül, 31 Aralık Cuma günü akşamı yani bu akşam tüm Isparta halkımızı ailesiyle beraber programımıza bekliyoruz” dedi.
BAŞGÜL; “FETİH RUHUNU
KUŞANMANIN DERDİNDEYİZ”
Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başgül, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere Mekke Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Komutasındaki İslam Ordusuyla Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Fetih, bir beldenin İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden Hak ve Adalet düzenine geçilmesidir.
“GÜNÜMÜZ MÜSLÜMANLARININ BU BÜYÜK
FETİHLERDEN ÇIKARACAĞI BAZI DERSLER VARDIR”
Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir. Fetih işgal değildir. Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi değildir, bir bölge halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir, insanların inanç ve düşüncülerini zorla değiştirme değildir. Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi iki büyük fetihtir. Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar” dedi.
“7’DEN 70’E HERKESİ FETİH
ÇOŞKUSUNA DAVET EDİYORUZ”
31 Aralık 2021 Cuma günü akşamı tüm Isparta halkını ailesiyle beraber programa beklediklerini kaydeden Başkan Başgül, sözlerini şöyle tamamladı: “Sabrın ve fedakârlığın Müslüman’ca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam’ı yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam’ın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların itaat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslüman’ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler. Tevazünün, vefanın ve sadakatin Müslüman ahlakının vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar.
“BU TOPRAKLARI BİZE YURT YAPAN
ANLAYIŞIN FETİH RUHU OLDUĞUNA İNANIYORUZ”
Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz. Birçok bölgede gerçekleştireceğimiz Fetih buluşmasının; Yeni Bir Dünya’nın kurulmasına ve 7 milyar insanlık âleminin kurtuluşuna vesile olması inancıyla programımıza 7’den 70’e, Edirne’den Kars’a, Avrupa’dan Afrika’ya, Balkanlardan Asya’ya aynı duyguyu paylaşan herkesi davet ediyoruz.
“HAYDİ MEKKE’NİN
FETHİ PROGRAMINA”
AGD Isparta Şubesi olarak 31 Aralık Cuma günü yani bu akşam saat 19.30 da Isparta Meydan AVM Kültür Kongre Merkezine davet ediyoruz. Programımız da Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ertuç Hocamızın Kur’anı Kerim Tilaveti, İlahiyaçtı Barış Memiş Hocamızın sohbeti, ilahi ve ezgiler ve birçok etkinliklerle gerçekleştireceğimiz programımıza Erkek-Kadın tüm halkımızı çocuklarıyla birlikte bekliyoruz” dedi.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °