Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Mehmet Köse Ortaokulu’ndan; TÜBİTAK Bilim Fuarı

Mehmet Köse Ortaokulu’ndan; TÜBİTAK Bilim Fuarı

ISPARTA 30.05.2022 16:24:00 0
Mehmet Köse Ortaokulu’ndan; 
TÜBİTAK
Bilim
Fuarı
Mehmet Köse Ortaokulu’nun 2021 Dönemi 4006 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Söz konusu fuarda toplam 32 proje bulunuyor.
 
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 2021 döneminde başvuruları kabul edilen ancak salgın nedeniyle ertelenen TÜBİTAK Bilim Fuarları belirlenen takvim çerçevesinde okullar tarafından düzenlenmeye başlandı.
MEHMET KÖSE ORTAOKULUNUN
4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI
Bu kapsamda, Isparta’nın en uzak mahallelerinden olan Mehmet Tönge Mahallesindeki Mehmet Köse Orta Okulunun 2021 Dönemi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı bugün yapılan görkemli törenle açıldı. Okulun Bahçesinde saat 09.30’da başlayan törene; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdurrahim Tan ve Mehmet Zeki Kılıç, Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve Yönetim Kurulu, Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarı Osman Kınay, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
AYDIN; “FUARIMIZA HOŞGELDİNİZ”
Fuarın açılış töreninde ilk olarak kürsüye Mehmet Köse Ortaokulu Müdürü Adnan Çelik geldi. Müdür Çelik konuşmasında; “Sayın Milletvekili, Belediye Başkan Yardımcım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerim, Muhtarım, Değerli Okul Müdürlerim, Değerli öğretmen arkadaşlarım, Değerli misafirlerimiz ve Sevgili öğrenciler! TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yılda düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışına hoş geldiniz.
“ÖĞRENCİLERİMİZLE
GURUR DUYUYORUZ”
Bu fuar 2021 – 2022 yılında hazırlanan projelerin sunumu içermektedir. Bugün burada açılışını yapacağımız bu projeleri öğretmenlerimizin nezaretinde öğrencilerimiz geliştirdiler. Onlarla gurur duyuyoruz.
 Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.
“FUARIMIZDA 32 AYRI
PROJE YER ALMAKTADIR”
Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda yer alan toplam 32 projeyi, öğrencimiz danışman öğretmenlerimizin nezaretinde özverili çalışmaları ile ortaya çıkardılar.
“BU FUARLARDAN
BİLİM ADAMLARI YETİŞİR”
Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.
“EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE
ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Değerli konuklar, bu projelerin hayata geçirilmesinde Proje Yürütücüsü Öğretmenimiz Gamze Aydın’a ve projelerde görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
ÖZEL; “BAŞARINIZIN
DEVAMINI DİLİYORUM”
Fuarın açılışına katılan Ak Parti Milletvekili Recep Özel de söz konusu fuarla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK proje faaliyetlerinin öğrencilerin bilimsel araştırma yapmaya teşvik edilmesi, takım çalışması, proje hazırlama becerilerini ve ortaya çıkan çalışmaları sunmaları açısından önemli olduğunu vurguladı. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla hareketlenen okulların bilim fuarları ile şenlendiğini dile getirerek, fuarların hazırlık, başvuru ve düzenlenmesinde süreçlerinde emeği geçen okul müdürlerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
BİLİM FUARININ
AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ
Törende yapılan konuşmaların ardından Projeler hakkında katılımcılara uygulamalı olarak bir gösteri sunuldu ve daha sonra Mehmet Köse Ortaokulu’nun 2021 Dönemi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış kurdelası törene katılan protokol tarafından kesildi.
Açılış kurdelesinin kesilmesini takiben sergilenen çalışmaların yer aldığı stantlar, davetliler tarafından tek tek gezilirken, projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından da bilgiler sunuldu.
İŞTE O BİLİM FUARINDAN GÖRÜNTÜLER;






 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °