Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu’ndan; Tam bir TAKIM Çalışması

Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu’ndan; Tam bir TAKIM Çalışması

ISPARTA 27.04.2020 07:38:00 0
Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu’ndan; 
Tam bir
TAKIM 
Çalışması
Daha önce Türkiye’de ilk ve tek olan “Ev Yapımı 23 Nisan Töreni”, “Bugün Bayram”, “Ben Bir Işığım” ve “İstiklal Marşı” çalışmalarını yapan Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu idareci ve öğretmenleri şimdi de içinde bulunduğumuz Ramazan ayına özgü 40 Hadis çalışması yaparak birlik ve beraberlik içinde tam bir ekip ruhu örneği sergiledi
 
Mehmet Tönge Mahallesinde bulunan Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu, okullar kapalı (uzaktan eğitim sürecinde) olmasına rağmen Evde Kal çağrılarına uyarak Evde kaldılar ama boş durmadılar ve öğrencilerinden uzak kalmadılar. Sık sık Telekonferans yoluyla bir araya gelen idareci ve öğretmenler proje üstüne proje geliştiriyorlar ve Koronavirüs kurallarına uyarak etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyorlar. Daha önce Türkiye’de ilk ve tek olan “Ev Yapımı 23 Nisan Töreni”, “Bugün Bayram”, “Ben Bir Işığım” ve “İstiklal Marşı” çalışmalarını yapan Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu idareci ve öğretmenleri şimdi de içinde bulunduğumuz Ramazan ayına özgü “40 Hadis” çalışmasını tamamlayarak birlik ve beraberlik içinde tam bir ekip ruhu ile birbirinden güzel eserler ortaya koydu.
MÜDÜR ÇELİK YAPTIKLARI
ETKİNLİKLERİN GAYESİNİ ANLATTI:
Söz konusu etkinliklerle ilgili olarak bilgi veren Okul Müdürü Adnan Çelik; “Okulumuz öğretmenlerinin evlerinden verdikleri destek ve katkılarıyla geçtiğimiz günlerde öğretmenlerimiz tarafından İstiklal Marşı Okuma etkinliğini gerçekleştirdiği bir video kaydı oluşturduk. Bu etkinliğimiz TBMM Başkanımızın İstiklal Marşı Okunması çağrısına destek niteliğindeydi ve çok güzel bir sonuç aldık.. Ardından, Türkiye’de ilk defa olan ‘Ev Yapımı 23 Nisan Töreni’ gerçekleştirdik. Bu Etkinlikte 1. Sınıf öğrencilerimiz okulumuz öğretmeni Emrah DEMİR’in rehberlik ve koordinesinde adeta okuldaymışçasına etkinliklere iştirak ettiler, sunucu, şiirleri, zeybek oyunu, yumurta ve çuval yarışı gibi etkinliklerle çocuklarımıza evde 23 Nisan coşkusunu yaşattık ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Yine Teknolojinin imkanlarından yararlanarak oluşturduğumuz Öğretmenler Koromuzla öğrencilerimize özlemimizi dile getirdiğimiz, ancak EVDE KAL çağrısına uymaları gerektiğini ifade etmeye gayret ettiğimiz “Bugün Bayram” Etkinliğimizi gerçekleştirdik ve bunun da video kaydını oluşturduk. “Ben Bir Işığım” etkinliğimiz için hazırladığımız videoda ise 100 yılda öğretmenlerin ülkeyi inşaası vurguladık.. Şimdi ise yine öğretmenlerimizle birlikte yine evlerimizden katılarak içinde bulunduğumuz Mübarek Ramazan-ı Şerif temalı 40 Hadis – i Şerifi seslendirdik. Bu çalışmalarımızı öğrenci ve velilerimizle paylaştığımızda tahminimizin çok ötesinde olumlu dönüşler aldık. Bu süreçte hem öğretmenlerimiz, hem öğrencilerimiz, hem de velilerimiz evde kalmanın sıkıcığından bir nebze olsun kurtulup, neşeli ve huzurlu günler geçirdi ve evlerde gündemi değiştirerek moral depoladılar.
“RAMAZAN – I ŞERİFİNİZ
HAYIRLARA VESİLE OLSUN”
Koronavirüs tehdidi nedeniyle buruk bir sevinçle karşıladığımız ve bir çok nimetin mahrumiyeti yoluyla kıymetini daha iyi idrak ettiğimiz bu mübarek Ramazan-ı Şerifte, Fırsat Eğitimi ile Değerler Eğitimi çerçevesinde ve sosyal sorumluluk anlayışımızla 40 Hadis-i Şerifi seslendirdik. Katkı sunan, emek veren ve birlikte çalışmaktan gurur duyduğum tüm meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olması dileğiyle” dedi.
“TAM BİR EKİP RUHU”
Aynı zamanda Isparta Vefa Sosyal Destek Gurubunda da Okul müdürü olarak aktif görev alan Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Adnan Çelik, personelin birlik beraberlik içinde yaptığı bu etkinliklerin tam bir ekip ruhunu ortaya koyması açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.
 
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °