Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu’ndan; Öğrencilerine AŞURE İkramı

Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu’ndan; Öğrencilerine AŞURE İkramı

ISPARTA 18.09.2019 13:28:00 0
 Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu’ndan; 
Öğrencilerine
AŞURE 
İkramı
Muharrem ayı münasebetiyle Mehmet Köse lkokulu ve Ortaokulu yönetimi ile okul aile birliği ortaklaşa yaptıkları Aşureyi öğrencilere ikram ettiler.
 
Okul yönetimi ve okul aile birliğinin işbirliği ile düzenlenen bu organizasyona öğretmenler de destek verdi.
ÇELİK; “AŞURE
KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ”
Bugün gerçekleştirilen etkinlikte Okul Müdürü Adnan Çelik, bizzat kendisi elleriyle öğrencilere aşure dağıttı. Aşure tencerelerin başında elinde kepçe ile öğrencilere aşure ikram eden Müdür Adnan Çelik; “Aşure kültürü bizim örf, adet ve geleneklerimizde vardır. Bunlar bizim toplumumuzun harcıdır. Toplumumuzdaki birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü simgeleyen değerlerimize önce sahip çıkıyoruz. Okulumuzda yapmış olduğumuz bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
“EMEĞİ GEÇENLERE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Muharrem ayı vesilesi ile çocuklara aşure ikramında bulunmayı düşündüklerini ifade eden Müdür Çelik; “Bilindiği gibi okulumuz Mehmet Tönge Mahallesinde bulunuyor. Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu olarak önemli günlerde öğrencilerimize yönelik programlar yapıyoruz. Bugün yaptığımız Aşure dağıtımı da bunlardan birisi. Aşure dostluğun birlik beraberliğin bir arada olmanın önemini ifade etmektedir. Aşure yalnız yenildiğinde bir anlam ifade etmez, ama toplu halde yenildiğine güzel bir tat oluşturmaktadır. Bugün burada öğrencilerimize aşure ikramında bizleri yalnız bırakmayan okul aile birliğimize ve velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
AŞURELERİNİ YEDİLER…
Okulun öğle arası tatilinde düzenlenen aşure etkinliğimde öğrenciler sıraya geçti. Kâseleri dolan öğrenciler afiyetle aşurelerini yediler.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °