Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Meclisten ‘Şok’ teklife red

Belediye Meclisi, Orman Bölge Müdürlüğü, hali hazırdaki hizmet binasının bulunduğu alanın resmi kurum’ alanından çıkartılarak ‘Ticari alan’ olması için Belediye’ye yaptığı başvuruyu Meclis, reddetti.

ISPARTA 7.05.2016 05:03:00 0
Meclisten ‘Şok’ teklife red

Belediye Meclisinin geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen Mayıs ayı ilk toplantısında ilginç bir durum yaşanmış, İmar Komisyonu tarafından görüşülüp karara bağlanacak imar değişikliği konularının 10. Maddesinde Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binasının bulunduğu alanın ticari alan olması teklifi yer almıştı. 

Söz konusu gündem maddesi ile ilgili olarak İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Gülboy raporunda; “Orman Genel Müdürlüğü Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nün halihazırda hizmet binası, lojman, misafirhane, tamir atölyesi ile santral binasının bulunduğu Bahçelievler Mahallesi tapunun Pirimehmet 1317 ada 1 nolu parselinde bulunan 32 bin 460 metrekarelik parsellerinin resmi kurum alanından çıkartılarak ticari alana alınması teklifi konusunda Komisyonumuzca yapılan değerlendirmeler sonucunda, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nün Resmi Kurum alanında değişiklik yapılabilmesi için Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 26. Maddesi 3. Fıkrası (b) bendine göre eşdeğer alan ayrılmadığından teklif uygun bulunmamıştır” dedi. 

Söz konusu gündem maddesi daha sonra Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.


Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °