Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mecliste olağanüstü gerginlik

Mecliste olağanüstü gerginlik

ISPARTA 23.08.2017 05:04:00 0
Mecliste olağanüstü gerginlik
Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında 66 adet arsa ve ticari alanın satışı için encümene yetki verilmesinin görüşüldüğü sırada AK Partili Salim Güntaç sakin giden mecliste tansiyonu bir anda yükseltti. 
Belediye Meclisi kalıcı asfalt çalışmaları için ihtiyaç olan bitümün hammaddesinin İzmir Aliağa Tesisleri’nden alınması için İller Bankası’na 6 Milyon TL borçlanılması ve 66 adet arsa ve ticari alanın satışı için encümene yetki verilmesi için dün olağanüstü toplandı. Toplantıda arsa ve ticari alanların satışı ve kat karşılığı satışının görüşülmesi sırasında AK Parti grup sözcüsü Kadir Dal söz alarak, petrol istasyonlarının satılması yerine kiralanmasını önerdi. Bu sırada araya giren Salim Güntaç, gerilimin fitilini ateşledi. Oldukça sinirlenen Başkan Günaydın, Güntaç’ın yanına kadar gitti. Bir süre burada devam eden tartışma MHP’lilerin Günaydın’ı uzaklaştırmasıyla daha fazla büyümeden önlendi. 
66 ADET ARSA VE TİCARİ ALAN İÇİN SATIŞ YETKİSİ İSTENDİ
Isparta Belediyesi, şehrin farklı noktalarında bulunan müstakil ticari, konut, arsa, işyerleri ve gayrimenkullerin satışı ve kat karşılığı satışı için encümene yetki verilmesi noktasında Belediye Meclisi’ne başvurdu. Toplam 66 arsa ve ticari alanın satılması için encümene yetki verilmesi için İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’nun raporu dünkü mecliste okundu. Raporu okuyan İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, “Belediyemize ait müstakil ticari, konut ve arsaların, işyerlerinin ve gayrimenkullerin komisyonumuzca yapılan değerlendirme sonucunda tabloda ada parselleri, cinsi ve imar durumları belirtilen gayrimenkullerin piyasa araştırması yapılarak, satışı veya kat karşılığı anlaşmasının yapılması için 5393 sayılı belediye kanunu 18. Maddesi e bendine göre encümene yetki verilmesi uygun bulunmuştur” dedi.
AK PARTİ ŞERH KOYDU
AK Partili komisyon üyeleri ise belediye gayrimenkullerinin satışına karşı olduklarını not düşerek, komisyon raporuna şerh koydular. 
Komisyon raporunun okunmasının ardından AK Parti grubu söz almak istedi. Bu sırada hafif şekilde başlayan sözlü tartışma Salim Güntaç’ın satışları eleştirmesinin ardından iyice hiddetlendi. 
İŞTE TARTIŞMAYA NEDEN OLAN O DİYALOGLAR
Salim Güntaç: Söz almak istiyoruz
Başkan Günaydın: Söz alsan da almasan da o masalara saklanacağınız belli. Cevap verince değişecek mi?
Salim Güntaç: Değişecek
Başkan Günaydın: Söz verdik, buyurun.
Kadir Dal: Konuşma hakkımız var. netice belli olabilir ama doğru yolu bulmak önemli.
Başkan Günaydın: Zamanımız kıymetli. Olağanüstü toplantı yapıyoruz. Buyurun konuşun.
Kadir Dal: Arsa değerlerinin tespiti, kat karşılığı da güzel. Ama petrol istasyonları var. değerli olarak kiraya da verilebilir. Kiraya verilmesini de gündeme alabiliriz. Çünkü kira bedellerinin satmaktan daha yüksek olacağına inanıyorum. Mümkün olduğu kadar arsa bedellerini kat karşılığı olarak versek belediyeye daha fazla gelir elde ederiz. Belediye menfaatlerini biz de düşünüyoruz. Şimdiye kadar belediye menfaati dışında hareket yapmamışızdır. 
Başkan Günaydın: Petrol istasyonu için 8 aydır uğraşıyorum. Özel konular var. Ben senden önce inşaat yapıyordum. Sen de benim inşaatların yıkıcısıydın. Tereciye tere satmanın anlamı yok. 
Salim Güntaç: 66 tane belediye mülkünün bir anda satılması, bunun aniden önümüze gelmesinin gerekçesi neydi?
Başkan Günaydın: Bir anda satılacağını kim söyledi? 
Salim Güntaç: Satılmasından bahsetmiyorum. 
Başkan Günaydın: Belki hiç satmıyoruz. Sadece karar alıyoruz. Çoğu zaman da öyle oluyor. Bir anda satacağız diye bir yazı yok. Böyle saçma konuşmaların anlamı yok.
Salim Güntaç: AK Parti grubu saçma konuşmuyor. Her seferinde bunu yapıyorsunuz. Geçen mecliste biz yoktuk, bizim olmadığımız mecliste ihanet vs demişsiniz.
Başkan Günaydın: Bunlar demagoji laflar. Boş sözlerle uğraşmayalım.
Salim Güntaç: Siz ancak boş masalara boş sözler söylüyorsunuz.
Başkan Günaydın: Boş değil doluya söyledim. Basından zaten izlemişsiniz. Burada senin konuşacağın hiçbir şey yok. Boş konuşuyorsun. Realitst ve hizmet etmeyen bir çalışmayı bana burada söylüyorsun. 
Salim Güntaç: Realist ve hizmet etmeyen varsa sizsiniz burada.
Başkan Günaydın: Sen ancak internetlerde konuşuyorsun. Sen onu, bunu suçlayan adamsın. 
Tartışma MHP’lilerin Başkan Günaydın’ı salonun dışına çıkarmasıyla fazla büyümeden önlenirken, salonda bulunan AK Partililer ile MHP’liler bir süre daha sözlü tartışma yaşadı. Tartışma salonun dışında da devam etti.
Öte yandan yapılan oylamada oy çokluğu ile 66 adet arsa ve ticari alanın satışı için encümene yetki verilmesi kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °