Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Meclis'te Elizi tartışması

Meclis'te Elizi tartışması

ISPARTA 2.10.2018 05:57:00 0
Meclis
Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Sözcüsü Salim Güntaç, Isparta Belediyesi’ne ait Elizi Mağazası’nın logo ve patent haklarının 2011 yılından beri Günaydın İnşaat’a ait olduğunu, bu konuda çıkan haberlerin ardından işletmenin kullandığı logonun bir tanesinin 1 kuruş bedelle Isparta Belediyesi’ne devredildiği ileri sürerek, bu konuda başkanlık makamına soru önergesi verdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da logonun tasarımının kızına ait olduğunu ifade ederek, “Kendi logomuzu belediyeye hediye ediyoruz bunun hesabını soruyorsunuz. Zaten sizin yapacak işiniz yok en iyi şeylerle uğraşırsınız” dedi. Günaydın’ın Güntaç’a ‘Şarlatan’ demesi üzerine ise mecliste tansiyon yükseldi.
 
Isparta Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantı öncesi AK Parti Grup Sözcüsü Salim Güntaç söz alarak başkanlık makamına bir soru önergesi olduğunu söyledi. Güntaç’ın Isparta Belediyesi’ne ait Elizi işletmesiyle ilgili verdiği soru önergesi, mecliste tartışmaya neden oldu.
GÜNTAÇ: İSİM VE LOGO HAKLARINA NEDEN SAHİP ÇIKILMAMIŞTIR?
Güntaç soru önergesiyle ilgili, “Mimar Sinan Caddesi Halı Sarayı B blok 2 nolu adreste faaliyet gösteren sizlerin ifadesi ile Elizi işletmesiyle alakalı gerek yerel basında gerekse sosyal medyada bir takım iddialar dolaşmaktadır. Yaptığımız araştırmalarda Isparta Belediyesi’ne ait Elizi isimli bir şirkete gerek ticaret odasında gerekse esnaf odalarında herhangi bir kayda rastlanamamıştır. Isparta Belediyesi’nin Elizi isimli bir şirketi var mıdır? Yine yaptığımız araştırmalarda aynı adreste faaliyet gösteren ve tabelasında Elizi yazan işletmenin Isparta Belediyesi El Sanatları Ahşap Oymacılık Üürnleri işletmesi adına fatura tanzim ettiği görülmüştür. El Sanatları Ahşap Oymacılık Ürünleri işletmesi ile Elizi’nin yasal ve ticari ilişkisi nedir? Son olarak yaptığımız araştırmada yukarıda verilen adreste faaliyet gösteren işletmede halihazırda kullanılan isim ve 2 logonun Günaydın İnşaat Proje Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş’ye kayıtlı olduğu turkpatent.gov internet adresinden tespit edilmiştir. Yerel basında çıkan haberlerin ardından işletmenin kullandığı logonun bir tanesinin 1 kuruş bedelle Isparta Belediyesi’ne devredildiği halihazırda kullanılan diğer logonun söz konusu şirketin üzerinde olduğu görülmüştür. Hangi gerekçelerle 2011 yılından beri isim ve logo patent hakları Günaydın İnşaat Proje Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş uhdesinde bulunan bir belediye işletmesi çalıştırılmaktadır? Isparta Belediyesi’nin tüm imkanları kullanılarak işletmesi sürdürülen bir şirketin isim ve logo haklarına neden sahip çıkılmamıştır. Bu sorulara başkanlık makamınca yazılı ve sözlü cevaplandırılmasını rica ederiz” dedi.
GÜNAYDIN: BELEDİYEYE HEDİYE EDİYORUZ BUNUN HESABINI SORUYORSUNUZ
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da logonun kızı tarafından tasarlandığını belirterek, “Kendi logomuzu belediyeye hediye ediyoruz bunun hesabını soruyorsunuz. Benim kızımın tasarladığı bir logodur. O yazıdan sonra devredildi” şeklinde konuştu.
Daha sonra Güntaç ve Günaydın arasında sert bir tartışma yaşandı.
İŞTE O TARTIŞMA
Güntaç: Basında çıkana kadar devredilmedi.
Günaydın: Zaten sizin yapacak işiniz yok en iyi şeylerle uğraşırsınız.
Güntaç: Isparta’da birçok kullanılabilecek isim varken keşke baştan yapılsaydı da böyle bir soru önergesi vermeseydik.
Günaydın: Arkadaşlar bu açıklama hazırlık yapsınlar. Plan ve Bütçe Komisyonu rapor hazırlasın. O zaman teşekkür ederler. Şarlatanlığı bırakın.
Güntaç: Şarlatan diyemezsiniz. Bu şekilde konuşamazsınız.
Günaydın: Bu gündeme alınsın ve cevap verilsin. Bu kadar başarılı bir şeye çamur atılması gibi bir şey olamaz.
 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °