Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

MEB'den 2.Dönem Öncesi 15 Günlük; Yasak Kararı!

MEB'den 2.Dönem Öncesi 15 Günlük; Yasak Kararı!

EĞİTİM 23.01.2024 23:55:00 0
MEB

MEB duyuru son dakika açıklaması ile 81 ilde ilkokul, ortaokul ve lise sınıfları için yeni yasak kararı aldı. Milli Eğitim Bakanı'nın son açıklaması 2. dönem öncesi büyük yankı uyandırdı. 

MEB'den 2.dönem öncesi 15 günlük YASAK KARARI! 81 ilin tamamında tüm kademelerde SON DAKİKA açıklandı - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni kararlar peş peşe açıklanmaya devam ederken bu kararlardan biri daha uygulamaya alındı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu son dakika açıklaması ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan milyonlarca öğrenciyi kapsayan yeni yasağı açıkladı. Söz konusu yasak 15 gün boyunca devam edecek ve tüm Türkiye genelinde uygulanacak. İşte alınan kararın detayları...

MEB'DEN SON DAKİKA 

YENİ YASAK KARARI AÇIKLANDI!

Yeni kurulan hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başlayan Yusuf Tekin peş peşe yeni kararlar açıklamaya devam ediyor. Bu kararladan biri de 15 tatil için açıklandı. Bakan Tekin yapmış olduğu açıklamasında "Ev ödevlerinin öğrencilerin akademik başarılarına, düşünme becerilerine, kişilik gelişimlerine ve derse etkin katılımlarına olanak sağladığı bilinmekle birlikte yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi; bunun yerine öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi, ailece yapılacak etkinliklerle kaliteli zaman geçirmeleri, yetenek ve ilgisine yönelik faaliyetlere dâhil olmaları, kitap okuma, film izleme, tiyatroya gitme, müze ve tarihî mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler yapmaları yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirerek yeni döneme yenilenmiş bir şekilde başlamalarını sağlayacaktır." diyerek ara tatil için ödev verilmesini yasakladı.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE ÖDEV YASAĞI VE YENİ 

PROGRAM AÇIKLANDI! ÖDEV VERMEK YASAK MI?

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce de yarıyıl tatilini çocukların hem bireysel hem de eğitimsel gelişimleri için verimli bir döneme dönüştürmek amacıyla "Lise Öğrencilerinin Velilerine Yönelik Yarıyıl Tatili Rehberi" hazırlandı. Rehber kitapta, okul başarısını artırma ve motivasyondan, aile içi ilişkileri geliştirecek stratejilere, teknoloji kullanımından, kaliteli vakit geçirmek için yapılabilecek aktivitelere yer verildi. "Yarıyıl tatilinde aile toplantısı", "kaliteli zaman geçirmenin mutluluğu", "teknolojinin bilinçli kullanımı", "okul başarısını ve motivasyonunu artırmada ailenin rolü", "yarıyıl tatilinde özel etkinlikler" ve "üniversiteye hazırlık sürecinde aile" başlıkları ile yarıyıl tatilinde yapabilecek etkinlik önerilerinden oluşan rehber kitapta, ailelerin çocuklarıyla sağlıklı ve destekleyici bir ilişki kurmalarına yardımcı olacak bilgiler sunuldu.


Anahtar Kelimeler: ' .Dönem Öncesi Günlük; Yasak Kararı!
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °