Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

MAYDER Başkanı İlker Övey’den; Cumhuriyet Başsavcısı’na Destek

MAYDER Başkanı İlker Övey’den; Cumhuriyet Başsavcısı’na Destek

ISPARTA 15.08.2020 09:07:00 0
MAYDER Başkanı İlker Övey’den; 
Cumhuriyet 
Başsavcısı’na
Destek
Isparta Mahkum ve Mahkum Yakınları Koruma ve Yaşatma Derneği (MAYDER) Başkanı İlker Övey, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa
Akbulut Sosyal medya üzerinden yapılan Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunan PKK Terör Örgütü üyesi bir hükümlünün açlık grevine başladığı, hükümlüyü işkence ediliyor paylaşımlarına yönelik iddiaların gerçek olmadığı yönündeki açıklamasına destek vererek; “Isparta Cezaevinde böyle bir şey söz konusu değildir” dedi.
 
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut’un açıklamalarına bir destek geldi. Bilindiği gibi; Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden yapılan Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunan PKK Terör Örgütü üyesi bir hükümlünün açlık grevine başladığı, hükümlüyü işkence ediliyor paylaşımlarına yönelik açıklama yaparak böyle bir olayın yaşanmadığını ve yalan olduğunu ifade etmişti.
ÖVEY; “CEZAEVİNDE HER
MAHKUMA EŞİT DAVRANILIYOR”
Eski bir mahkum olarak PKK ve FETÖ gibi hiçbir mahkum Isparta Cezaevinde zulüm ve işkence görmemektedir. Böyle bir şey söz konusu değildir. PKK’lı da olsa, FETÖ’cü de olsa her mahkuma eşit davranılmaktadır. Kendilerine işkence yapıldığına dair bugüne kadar hiçbir mahkum veya mahkum yakınından tarafımıza hiçbir şikayet gelmemiştir.
“TÜM CEZAEVİ PERSONELİMİZE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bu nedenle, sayın Başsavcımızdan Cezaevi Müdürüne, İnfaz Koruma Memurlarından doktoruna kadar tüm personelimize teşekkür ediyorum. Çünkü, bugüne kadar böyle bir şikayet almadık. Ancak, bazı mahkumların disiplin veya uyumsuz hareketleri nedeniyle ceza aldıkları belirtildi. Onun içindir ki, sayın Cumhuriyet Başsavcımızın bu konudaki açıklamalarını destekliyor ve tamamına katılıyorum” dedi.
“SAYIN CUMHURİYET
BAŞSAVCIMIZIN DESTEKLERİNİ
BEKLİYORUM”
Isparta Mahkum ve Mahkum Yakınları Koruma ve Yaşatma Derneği (MAYDER) Başkanı İlker Övey, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut’un desteklerini beklediklerini sözlerin ekledi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °