Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Maskeli, Sosyal Mesafeli; ZAFER Bayramı

Maskeli, Sosyal Mesafeli; ZAFER Bayramı

ISPARTA 30.08.2020 09:24:00 0
Maskeli, Sosyal Mesafeli; 
ZAFER
Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da kutlandı.  Ancak, kutlamalar bu yıl Koronavirüs pandemisi gölgesinde gerçekleştirildiği için coşkulu değil sönük geçti.
 
CUMHURİYET
MEYDANINDA TEK TÖREN
Isparta’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ilişkin tek tören yapıldı o da saat 10.00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen çelenk sunma töreni oldu. Törene; Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Vali Yardımcıları, askeri ve mülki erkan, siyasi parti il başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
KORONAVİRÜSLE İLGİLİ
TEDBİRLER ÜST SAFHADAYDI
Bugünkü törende, Koronavirüs (Covid – 19) pandemisine karşı alınan tedbirler hat safhadaydı. Başta, Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı olmak üzere törene katılan herkes maske ve 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına titizlikle uydu.
VALİ’DEN SOSYAL
MESAFE UYARISI…
Törenin başlama saati olan saat 10.00’da Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı ile birlikte makamından tören alanına inen Vali Ömer Seymenoğlu, hemen arkasında yer alan protokoldeki askeri ve mülki erkan, siyasi parti il başkan ve temsilcileri, daire müdürleri sivil toplum örgütü temsilcilerinin mesafesinin gerektiğinden az olduğunu belirterek, aralarını daha da açmalarını istedi. Protokolde gerekli sosyal mesafe aralığı temin edildikten sonra tören başladı.
ÇELENKLER ATATÜRK
ANITINA SUNULDU
Törende, bayramlarla ilgili Covid – 19 pandemisi tedbirleri çerçevesinde illere gönderilen genelge doğrultusunda protokol sırasına göre Atatürk Anıtına sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu ve ay yıldızlı bayrağımız göndere çekildi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN
MESAJI OKUNDU
Törende ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 İl Valiliğine göndermiş olduğu ‘30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’ Mesajı okundu.
BİNBAŞI HANÇER; “BÜYÜK ZAFERİ KUTLAMANIN
GURUR VE SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”
Törende daha sonra, ŞAİK Lisesi Öğrencileri Alperen Çimen ve Ecem Su Çetin tarafından 30 Ağustos temalı şiirler okundu. Ardından ise günün anlam ve önemini belirten konuşmaya yapmak üzere kürsüye Piyade Binbaşı Önder Hançer geldi. Binbaşı Hançer de konuşmasında; “Aziz Milletimizin, Yüce Türk Ordumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün Komutanlığında ve liderliğinde, sömürgeci işgal güçlerine karşı kenetlendiği, mukaddes değerlerini korumak için bedenini siper, kanını katık ederek giriştiği, tüm mazlum milletlere örnek olan İstiklâl Mücadelesi neticesinde elde ettiği Büyük Zafer’in 98’inci yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gurur gününü kutlamak için buradayız.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ
İLELEBET YAŞAYACAKTIR”
Bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusuna tarihin şahitlik ettiği büyük Türk Milleti; aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu cansiperane mücadeleler neticesinde miras bıraktığı kutsal vatan toprakları üzerindeki en değerli kazanımının milli birlik ve beraberliği olduğunun bilincindedir. Kutlu Vatanımızın ve Aziz Milletimizin üzerinde karanlık hesapları olan herkes bilmelidir ki; ortak bir varoluşun ve birlikte yaşama kararlılığının ifadesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, muasır medeniyet yolunda emin ve kararlı adımlarla yürüyen Devletimizin yükselişi yolunda, bedeli ne olursa olsun hiçbir engel tanımayacağız. Al Bayrağımızın gölgesinde, kıyamete kadar hür ve bağımsız olarak, maşası terör örgütleri olan bütün şer odaklarıyla mücadeleden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz.
“RUHLARI ŞAD OLSUN”
Milletimizin bu şan ve şeref gününde, sarsılmaz irademizin esin kaynağı olan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, Milletimizin birliği ve Ülkemizin bütünlüğü uğruna can vererek ölümsüzleşen tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimize Cenab-ı Hak’tan sonsuz rahmet diliyor, minnet ve saygılarımı sunuyorum. Ruhlarınız şad olsun” dedi.
GEÇİT TÖRENİ YAPILMADI,
TÖREN SONA ERDİ
Bu yıl Covid – 19 pandemisi tedbirleri nedeniyle kısıtlı olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları saat 10.00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen törenle sona erdi ve geçit töreni yapılmadı.

Anahtar Kelimeler: mesafelizaferbayramı sosyal maskeli
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °