Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Marketlerde ETİKET Mesaisi

Marketlerde ETİKET Mesaisi

GENEL 11.07.2023 23:55:00 0
Marketlerde ETİKET Mesaisi

Cumhurbaşkanı kararıyla harçlarda ve vergilerde artış kararları Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından marketler harekete geçti. Daha önce pandemi etkisi, maliyetler artışı, asgari ücret yükseltilmesi derken yeni bahane vergi artışları oldu.

A’DAN Z’YE ZAM

Cumhurbaşkanı Kararı’yla Resmi Gazete’de yayımlanan katma değer vergisi ( KDV) yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20’ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10’a çıkarıldı. Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi ve yeme-içme sektöründeki KDV yüzde 10 olacak. Mobilya, beyaz eşya, elektronik ürünler, sigara ve alkolde KDV yüzde 20 olacak.

YENİ KDV ORANLARI

YÜRÜRLÜKTE

Daha çok gıdayı kapsayan yüzde 1'lik KDV diliminde değişiklik yapılmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28'inci maddesi gereğince verilen karar, 10 Temmuz 2023 tarihinde (bugün) yürürlüğe girecek. Vergi ve harç artışları vatandaşlar ve iş dünyasının tepkisine neden olurken, marketler de etiket mesaisine yeniden başladı.

80 ÜRÜNÜ KAPSADI

Bir zincir markette bugün itibariyle 70 ürünün etiketi değişirken, diğer marketlerde ise ortalama 80 etiket olarak öğrenildi. Öte yandan bir zincir market yetkilisi, vergi artışı sonrası şube sorumlularına whatsapp üzerinden mesaj göndererek yeni etiket değişimleri konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan uyarıda bugün itibariyle etiketlerin hazır olmasına dikkat çekildi.

 

 


Anahtar Kelimeler: Marketlerde ETİKET Mesaisi
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °