Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Manavgat Yanıyor; Isparta’dan Manavgat’a Destek

Manavgat Yanıyor; Isparta’dan Manavgat’a Destek

ISPARTA 30.07.2021 09:52:00 0
Manavgat Yanıyor; 
Isparta’dan
Manavgat’a
Destek
Komşu ilimiz Antalya’nın Manavgat ilçesinde önceki gün meydana gelen ve halen süren orman yangını için Isparta Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere birçok ilçeden 30 kişilik 5 ekip de destek için bölgeye gitti.
 
Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi çöplük yolunda çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını devam ederken, yangına müdahale etmek amacı Türkiye’nin dört bir yanından olduğu gibi Isparta’dan da bölgeye destek ekipleri gitti.
Isparta Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere birçok ilçeden 30 kişilik 5 ekip de destek için önceki gün itibariyle bölgeye ulaşarak yangına müdahale etti. Ekiplerin bölgedeki yangın söndürme çalışmaları devam ediyor ve yangın söndürülünceye kadar da devam edecek.
YANGINLARDA PKK ŞÜPHESİ!
Türkiye’nin ciğerleri yanıyor. 19 noktada meydana gelen orman yangınları rüzgarın da etkisiyle yayılıyor. Bu yangınlardan en büyüğü ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşanıyor. Manavgat’ta ormanda çıkan yangın şehir merkezine kadar ulaştı. Meydana gelen yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Yangından etkilenen 60’ın üzerinde vatandaşın tedavileri sürüyor.
ISPARTA BELEDİYESİ, 5 ARAÇ VE 12 PERSONELLE
SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYOR
1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı ile yangına müdahale sürüyor. Çalışmalara Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli ve İstanbul’dan da takviye ekipler gönderildi. Isparta Belediyesi, 5 araç ve 12 personelle söndürme çalışmalarına destek veriyor. Akseki ve Manavgat ilçelerinde 18 mahalle tedbiren boşaltıldı. Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç zarar gördü.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °