Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Mahallelerimizin Hepsine Eşit Hizmet Götürdük

Mahallelerimizin Hepsine Eşit Hizmet Götürdük

ISPARTA 21.04.2024 21:57:00 0
Mahallelerimizin Hepsine  Eşit Hizmet Götürdük

Vatandaşlar ile belediye arasında köprü olan ve 31 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle mazbatalarını alarak göreve başlayan merkez mahalle muhtarları Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. 

Ziyarette mevcut görevlerine devam eden ve yeni seçilen muhtarları kutlayan Başkan Başdeğirmen, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhtarlarla el birliği, güç birliği içerisinde çalışmaların devam ettirileceğini söyledi. Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, yeni dönemin Başkan Başdeğirmen’e, kendilerine ve Isparta’ya hayırlı olmasını diledi. 

Belediye makamının kendilerine yabancı olmadığını ve kendi evleri gibi gördüklerini belirten Büyükleblebi, “Kapılarınız her zaman bizlere açık. Öncelikle 2019-2024 yıllarındaki beraberlik içinde yapmış olduğumuz o dönemle alakalı birkaç bir şey söylemek istiyorum. Geçen dönem belediye başkanımız ilk dönem seçildiğinde bizler de görevdeyken yine böyle bir buluşmuştuk. Başkanımız bize orada mahallelerimizde istişare içinde bu 5 yıllık süreci en iyi şekilde götüreceğiz demişti. 

Bizlere ve mahallelerimize göstermiş olduğu önemde hep bizleri çalışmanın içinde tuttu. Makamı her zaman açık. Telefonu 24 saat bizlere açık şekilde devam etti ve bu doğrultuda birçok da çalışmanın içinde ortak olarak çalışmalarımız oldu” dedi. Büyükleblebi, gerek pandemi, gerek depremler ve diğer afetler döneminde belediye ile muhtarların uyum içinde çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti. Büyükleblebi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte şehre güzellik katan birçok projenin mahallelerinde yer aldığını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Muhtarlar olarak belediyeden aldığımız, talep ettiğimiz işlerin giderilmesi bizim yükümüzü hafifletti. Geçen dönem için çok çok teşekkür ediyorum. 

Yeni dönemde de mahallelerimize yine en güzel hizmetlerin geleceğini, sorunların en kısa zamanda çözüleceğine bütün kalbimizle de inanıyoruz. Geçen dönem biz birçok kez size teşekkür ettik. Bazen bu yanlış anlaşılıyor. Bazen biz de bununla alakalı sitemler görüyoruz. Başka siyasi çevrelerden diyorlar ki bu kadar belediye başkanına belediyeye teşekkür olur mu? Ama mecburen hizmet alınca da nezaket usulü biz bu teşekkür etmek mecburiyetindeyiz. Yani aslında teşekkürü biz etmiyoruz, teşekkürü siz bizlere hizmetle yaptırıyorsunuz. Yine bu doğrultuda da eminim ki biz bu dönemde de bol bol teşekkür edeceğiz. Geçen dönemde kendimizle yarışırken geçen dönemi geçme dileğiyle ve o çalışmanın içinde olacağımızı da söyleyerek çok çok teşekkür ederim” Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de bu dönem ve önceki dönem çalışan muhtarların dışında yeni dönem göreve gelen 17 muhtara da başarı dileklerini ileterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bir önceki dönemde çalıştığımız arkadaşlarımız sistemimizi, çalışma şartlarımızı ve ilişkilerimizi çok daha iyi biliyorlar. 

Sizlerle beraber yeni gelen arkadaşlarımızla bu dönemde aynı güzellikte, aynı muhabbetle, aynı istişarelerle en başarılı hizmetleri vermek yine bizlere nasip olacak. Allah’ın izniyle başkan beyin söylediği gibi teşekkür çok önemli. Yapılan hizmetin karşılığında teşekkür aldın mı, teşekkür alan kişi daha bir şevkle, daha bir istekle ve bu heyecanla o hizmeti daha ileriye götürmeye çalışır. Bu konudaki ilişkilerimizde hepimiz yaptığımız bir başarılı çalışma varsa bunun karşılığında bir sağ ol demek bir Allah razı olsun demek bir teşekkür etmek bizleri mutlu eder. Biraz önce Gökhan Başkanın söylediği gibi başkalarının kıskandığı şekilde bu yıl da o teşekkürleri karşılıklı yapmak istiyoruz. Geçen 5 yıllık beraberliğimizdeki iyi ilişkiler bugün sizlerin de bir önceki dönem hizmet yapan muhtarlarımızın da ortaya çıkardığı başarıyı görüyoruz. Muhtarlar vatandaşla belediyenin arasında bir köprüdür. O köprüyü sağlam kurarsanız vatandaş buradan çok istifade eder. 

Amacımız vatandaşa hizmet etmek. O heyecanı bugünden itibaren yaşayarak devam ettirebilmemiz gerekli ki mahallelerimize hep beraber güzel hizmetleri götürelim. Tabi bizler gerçekten zor dönemler geçirdik. O dönemlerdeki muhtar arkadaşlarımızla çok istişareler yaptık. Pandemi yaşadık. Yangınlar yaşadık, sel felaketleri yaşadık. Tabii biz burada yaşamadık ama Türkiye'de yaşanılan her felaket bizi etkileyen sonuçlar getirdi. Fakat biz bunları bahane ederek hiçbir zaman işlerimizi aksatmadık. Çare bulduk. Mücadelesini verdik. Bizler de Ankara'ya giderek sizin taleplerinizi yerine getirmek için kaynak bulup geldik, mahallelerimizin hepsine eşit hizmet yaptık. Hiçbir mahallemiz bana şunu yapmadın onu oraya yaptın diyemez. 

Her mahallenin ihtiyacına göre yoğunluğuna göre hizmetlerin hepsi geldi ki sonuçta da görüyoruz. Tüm mahallelerimiz sandıklarında 44 mahallemizin 43 mahallesi tamamen bizi birinci olarak çıkardı. Bu büyük bir gururdur, bu büyük bir başarıdır. Bunun sonucu tabii ki yapmış olduğumuz beraber ikili çalışmaların neticesindedir.


Cuma 20.4 ° / 10.1 °
Cumartesi 16.1 ° / 5.2 °
Pazar 13.4 ° / 6.3 °