Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

MAÇLARDA KEMİK SESLERİ…

MAÇLARDA KEMİK SESLERİ…

ISPARTA 10.01.2022 13:34:00 0
MAÇLARDA
KEMİK SESLERİ…
Profesyonelliğe giden yollar, amatörlük gerçeğinden geçiyor. Bu bilinçle, mücadele yarışına kalkan ilimizin gençleri, amatör maçlarda amansız bir rekabet içinde sahada varlarını yoklarını ortaya koyarak 3 puanın kazanılmasında paydaş olmak istiyorlar. Ve bu azim-kararlılık ve takımdaşlık, o gençleri hedeflerine ulaştıracaktır biz buna eminiz.
 
Isparta 1. Amatör küme futbol maçları bu sezon pek çok takımın iddialı kadrolar kurması sebebiyle çok zor geçiyor. A ve B gurubundaki takımların güç dengelerinin birbirine yakın olması tüm takımların hedefini BAL LİGİNE kilitlemiş durumda. Tabii ki, oradan da ver elini 3. Lig… Bu zor ve meşakkatli yolda yürümeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz Pazar günü milli egemenlik stadında saat 15.00’te zaman zaman yağmur altında oynanan en kritik ve önemli maçta A gurubu lideri Keçiborlu Belediyespor, İyaş gençlikspora konuk oldu. Kemik seslerinin geldiği sert geçen maçta gergin – ağız dalaşı olan anlarda yaşandı, güzel dostluklar da yaşandı denilebilir. Öyle ki ilk 20 dakika takımlar birbirine diş geçirmeye çalıştı olmadı.
 
Tecrübeli Kemal Ünal’ın İyaş kalesine 2 şutu dışında kayda değer pozisyon olmadı. Ya sonrası, hırs mücadele ve gol dolu dakikalar yaşandı. Tam 25. Dakikadaydık ki, Derya Güllü Keçiborlu Belediyesporu, 0-1öne geçiren golü attı. Bu şok gol İyaş’lı gençlerin bir süre bocalamalarına neden oldu. Ve sert geçen maçta İyaş’lı Abdurrahman çift sarı karttan, kırmızıyla oyun dışı kalınca maçta tüm dengeler hesaplar alt üst oldu.
 
“10 kişi kalan takım defans yapar, gol yememeye çalışır “ derler ancak İYAŞ gençliksporlular, yüksek enerjileriyle bunun tam tersini yaptılar ve “en iyi savunma HÜCUM’dur” diyerek Keçiborlu Belediyespor kalesine yüklendiler. Ve 43. Dakikada Mert Ceyhan’la 1-1’i buldular. Yahu devre berabere biter, hadi soğuk havada bir çay içelim ısınalım diye hareketlenirken gol gelmez mi? Keçiborlu Belediyespor defansından sahanın başarılıları Şevki Kapılı uzun bir topla sahanın tecrübeli ismi Kemal Ünal’ı gördü. Bu futbolcunun nefis ara pası, öne çıkan İyaş defansı arkasına düştü.
 
Ve genç R. Oğulcan öyle bir depar attı ki, topu yakaladı ve filelere bırakıverdi. ( 1-2) Bu gole ofsayt diye çok uzun süre İYAŞ yedek kulübesi ve futbolcuları itiraz ettiler,2 metre ofsayt var dediler, ancak sonuç değişmedi. Konuşa – tartışa soyunma odasına gittiler. 2. devrede lider Keçiborlu yorgunluk belirtisi gösterdi. Zaman zaman zorlandılar. Tabii ki, 1-2 ve 3. Bölgede futbol oynayan tecrübeli abilerin yorulması bunda büyük etkendi. İYAŞ Gençlikspor daha genç ve enerjik bir yapısı olmasından dolayı ıslak ve kaygan sahada daha iyi top çevirdiler. Gol yollarında becerikli olsalar önce beraberliği, sonra da 10 kişiyle öne geçebilirlerdi. Ancak olmadı.
 
Mavi-pembeliler 70. Ve 80. Dakikalarda Kaptan Mustafa Akkaya ile 2 yüzde yüz gollük pozisyonu gole çeviremeyince, demorilize oldu. Bu kez onlar oyundan düştü. Maçın 80. Dakikasında sol kanattan gelen korner topuna Ömer Altınay şahane bir kafa vuruşu yaptı ve top filelerle kucaklaştı. (1-3 ) Ve lider, rahatladı. Elbette bu skordan sonra, 6 dakika uzatılan maç dönmedi ancak sahadaki arbede, küfürleşme iddiaları maçın zaman zaman durmasına ve büyük tartışmalarla geçmesine neden oldu. Keçiborlu yoluna devam ediyor. İyaş’ta onu takibe devam edecek gibi. Bakalım A gurubunda ilk 2 nasıl şekil alıp, play-off’ta da, neler yaşanacak. Futbol gerçekten ilginç bir oyun.
 
Favori bir takım, genç ve enerjik bir takıma yenilebilirdi, 10 kişi mucizevi bir şekilde, 11 kişiyi yenebilirdi. Sonuç mu? Favori kazandı. Sürprizler olmadı. Öte yandan B gurubu lideri Tekespor ise Sütçülerspor deplasmanında ecel terleri döktü ancak maçı 2-2 tamamlayıp liderliğini sürdürdü. Ve ilk kez bu sezon ilk beraberliğini almış oldu. İşin özeti şu ki, beyler-bayanlar ilimiz 1. Amatör küme maçlarındaki bu hırs, bu amansız puan savaşı ve bu kemik sesleri sezon sonuna kadar kulaklarımıza gelmeye devam edecek. Tüm takımlarımızın yolu açık olsun.
Saygılarımızla…
 

Anahtar Kelimeler: sesleri maçlardakemik
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °