Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Lokantacılar Odası Başkan Adayı Hanikoğlu’ndan 6 Önemli Proje; Projelerimle Geliyorum

Lokantacılar Odası Başkan Adayı Hanikoğlu’ndan 6 Önemli Proje; Projelerimle Geliyorum

ISPARTA 5.03.2022 08:23:00 0
Lokantacılar Odası Başkan Adayı Hanikoğlu’ndan 6 Önemli Proje; 
Projelerimle
Geliyorum
“Üyelerimizin üretimdeki maliyetlerini en aza düşürmek için gerekeni yapacağız” diyen Isparta Lokantacılar Odası Başkan Adayı Mustafa Hanikoğlu, odaya kayıtlı Lokantacı, kebapçı, pastacı, dönerci, tostçu, fırıncı ve yufkacı esnafının kullandığı malzemeleri daha ucuza temin etme noktasında girişimlerde bulunacaklarını belirterek, “Seçilir seçilmez bu konuların takipçisi olacağız” dedi. 
 
Isparta Lokantacılar Odası Başkan Adayı Mustafa Hanikoğlu 10 Mart Perşembe günü yapılacak olan Genel Kurul öncesi çalışmalarını yoğunlaştırdı. Mustafa Hanikoğlu uzun yıllar Lokantacılar Odasında Genel Sekreterlik görevinde bulunduğunu hatırlatıp, “Üyelerimizin sorunlarını ve çözüm yollarını iyi biliyorum. Sorunların çözüme kavuşturulması için ayrı ayrı meslek gruplarıyla toplantılar yaparak üyelerimizin sıkıntılarını, dertlerini, isteklerini alarak bir an evvel çözüme kavuşturacağız” dedi.
Isparta Lokantacılar Odası Başkan Adayı Mustafa Hanikoğlu,  Odaya kayıtlı 170 dolayında Lokanta, 200-250 dolayında Fast Food işletmesi ve 300-350 arasında farklı meslek grubu bulunduğunu belirterek, “Odamızın 10 Mart 2022 Perşembe günü yapılacak olan Kongrede 726 üyemizin oy kullanmasını bekliyoruz. Odamızda Lokantacı, Kebapçı, Pastacı, Dönerci, Tostçu, Kasap, Fırıncı, Yufkacı ve Akvaryumcu gibi mesleklerden üyelerimiz bulunuyor” şeklinde konuştu.
SEÇİLİRSEK ÜYELERİMİZİN
LEHİNE 6 ÖNEMLİ PROJEMİZ BULUNUYOR 
Isparta Lokantacılar Odası Başkan Adayı Mustafa Hanikoğlu, 10 Mart’taki seçimde başkan seçildiği takdirde 6 önemli projesini hayata geçirmek için gereken her şeyi yapacağını belirtti. Hanikoğlu projelerini şöyle sıraladı:
“Birinci projemiz Pideci, Pastacı, Yufkacı ve Fırıncı esnafımızın kullandığı un fiyatlarının daha ekonomik olarak satın alınmasına ilişkin olacak. Isparta’daki Pideci, Pastaneci, Yufkacı ve Fırıncıların ürettikleri ekmek ve unlu mamullerde kullandıkları unu genelde Berberoğlu, Hediye Un, Dere Un, Tınaztepe ve Hekimoğlu fabrikalarından satın almaktadır. Seçilir seçilmez bu unların en az %15 indirimli almak için görüşmelerde bulunacağız. Tabi bu birlik ve beraberlikle sağlanmış olacak, eğer bu konuda anlaşma sağlarsak lokantacı, pideci, pastacı, yufkacı ve fırıncı esnafımıza büyük katkı sağlamış olacağız, un maliyetini daha aşağıya çekmiş olacağız.
İkinci projemiz ise dönerci ve tostçuların daha ucuza ekmek satın almasını sağlamak. Isparta’da günde 6 bin ile 10 bin arasında tost ekmeği üretimi yapılıyor. Bu konuda değişken fiyatlar var, dönerci ve tostçu esnafımız ne kadar düşük fiyata tost ekmeği satın alırsa maliyeti daha da düşmüş olacak. Bunun içinde birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor.
Üçüncü projemiz ise ayran fiyatlarına ilişkin. Dönerci, tostçu ve lokantacı esnafımızın satın aldığı ayranları yüzde 10-15 oranında indirimli satın alması noktasında gerekli girişimlerde bulunacağız.
Dördüncü projemiz ise lokantacı, dönerci, tostçu, pastacı esnafımızın Coca Cola ve Pepsi ürünlerini daha ucuza satın alması için Coca Cola ve Pepsi Bölge Müdürlerimizle görüşeceğiz ve üyelerimizin menfaati doğrultusunda bu ürünleri daha ucuza temin etmeleri konusunda çalışacağız. Bunlar esnafımız için büyük harcamalardır.
Beşinci projemiz ise pastacı, şekerci, lokumcu, tatlıcı, helvacı üyelerimizin ana maddesi olan şekeri ise Burdur Şeker Fabrikası ve Torku Şeker Fabrikaları ile görüşülerek %10-15 indirimli alınması yönünde girişimlerde bulunacağız” diye belirtti.
ELEKTRİK VE DOĞALGAZI İNDİRİMLİ YARARLANILMASI İÇİN GEREKİRSE ENERJİ BAKANLIĞINA KADAR GİDECEĞİZ…
Bu arada en önemli ve en zor projelerimizden birisi de üyelerimizin kullandığı enerji ve doğalgazı daha ucuza kullanmaları noktasında belirli bir iskonto isteyeceğiz. Lokantacı, kebapçı, pastacı, dönerci ve diğer meslek gruplarının da kullandığı elektrik ve doğalgaz fiyatlarında en az %5 iskonto uygulanmasını talep edeceğiz. Bu konuda Esnaf Odalar Birliği, Lokantacılar Federasyonu, Konfederasyonumuz ve Enerji Bakanlığı olmak üzere gerekli mercilerle girişimlerde bulunacağız. Bu projenin hayata geçmesinin çok zor olduğunu biliyoruz ama biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Amacımız üyelerimize gelen elektrik ve doğalgaz faturalarını daha aşağı çekebilmektir. Biz her konuda esnafımızın yanında olmaya çalışacağız.“ dedi.
Isparta Lokantacılar Odası Başkan Adayı Hanikoğlu, 10 Mart Perşembe günü yapılacak olan kongre öncesi üye ziyaretlerine devam ettiğini ve bugüne kadar yaklaşık 350-400 dolayındaki lokantacı, dönerci, tostçu, yufkacı, çiğ köfteci, akvaryumcu ve fırıncı esnafları ziyaret ettiğini belirtti.
“17 yıl odamızın genel sekreterliğini yapmış birisi olarak odamıza kayıtlı tüm esnaflarımızı yakından tanıyorum. Bu nedenle sorunlarını, taleplerini, isteklerini en iyi bilen ve anlayan kişiyim. Daha doğrusu içinizden birisiyim. Bu yolda esnaflarımızı şahsıma destek olmaya davet ediyorum. Esnafımız için her şeyin hayırlısı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °