Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Liglerin Akıbeti Bugün Belli Olacak; Gözler TFF’de

Liglerin Akıbeti Bugün Belli Olacak; Gözler TFF’de

SPOR 29.07.2020 13:35:00 0
Liglerin Akıbeti Bugün Belli Olacak; 
Gözler 
TFF’de
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin bugün Gençlik ve Spor Bakanının da katıldığı toplantı sonrası liglerin akibeti konusunda açıklama yapacak.
 
LİGLERİN AKİBETİ NETLEŞİYOR
Daha önce 18 Temmuz’da başlatılacağı açıklanan 2. Lig ve 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig (BAL) hedefi olmayan kulüplerin talebi üzerine TFF tarafından ligler sonlandırılmıştı. TFF tarafından Sonlandırılan 2. Lig ve 3. Lig ve Bölgesel Amatör liglerin tescil formatını ileri bir tarihte açıklayacağını duyurmuştu. Dün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve 15 kulübün başkanı Riva’da Yapılan son toplantının ardından tüm gözler TFF’nin kararına çevrildi. TFF bugün liglerin akibetini kamuoyuna açıklayacak. Birinciler direk üst lige, 2.3.4 ve 5’inci sırayı alan takımların ise play - off oynatılarak sezonun tamamlanması yönünde bir açıklama bekleniyor.
TFF’NİN KARARI SPORSEVERLER
TARAFINDAN MERAKLA BEKLENİYOR
Bölgesel Amatör Liglerinde adaletli bir kararın ve uygulamanın ortaya çıkması için Play - Off kararının verilmesi gerektiğini ve play – off oynamak istediklerini aksi takdirde ligde kalan 4 maçın oynanmasını Başkan Özdemir’den talep ettiklerini ifade eden Ispartaspor Başkanı Atakan Yazgan, bugün açıklanması beklenen liglerin tescil formatı ile ilgili yapılacak açıklamada adaletli bir karar beklediklerini ifade etti.
“YA KALAN MAÇLAR OYNANSIN,
YA DA PLAY – OFF OYNANSIN”
Başkan Yazgan; “2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerinde şampiyonluk ve play - off mücadelesi veren takımların ya kendi aralarında play – off mücadelesi yapmaları ya da genel liglerin kalan bölümünün normal şekilde tamamlanması görüşü var. İddiası olmayan ve sayıca çoğunlukta olan takımların sahaya
çıkmamaktan yana olması ayrı bir handikap. Böyle bir durumda biz de diyoruz ki, o zaman Play - Off oynansın hak eden bir üst lige çıksın.
“FEDERASYONDAN ADALETLİ
KARAR BEKLİYORUZ”
Şimdi gözler TFF'ye çevrildi ve açıklama bekleniyor. Liglerin tescil formatı ile ilgili yapılacak açıklamada Federasyondan adaletli bir karar bekliyoruz” dedi.

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °