Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kuyucak’ta Ziyaretçiler Lavanta Bahçesinde; Stres Atıyor

Kuyucak’ta Ziyaretçiler Lavanta Bahçesinde; Stres Atıyor

ISPARTA 13.07.2022 18:03:00 0
Kuyucak’ta Ziyaretçiler Lavanta Bahçesinde; 
Stres Atıyor
Kuyucak Köyündeki Lavanta Tarlalarını ziyaretler tüm hızıyla sürüyor. Ziyaretçiler, son derece güzel bir koku ve görünümün verdiği huzurla tarlalardan ayrılıyorlar. Ziyaretçiler; “Lavanta Tarlarını gezdikten sonra insanda ne sinir kalıyor ne stres. Gerginliği şu kapıda bırakıyorsun, çok güzel şekilde buradan ayrılıyoruz” dediler.
 
KUYUCAK’TA ZİYARETÇİLER LAVANTA
BAHÇESİNDE STRES ATIYOR
Türkiye’de ilk defa Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde kurulan Lavanta bahçesinde mor çiçekler arasında gezinti yaparak fotoğraf çektiren misafirler, stresten uzakta keyifli bir gün geçiriyor.
LAVANTA TARLALARI
ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR
Yıllarca lavanta bahçesi kurmayı planlayan Kuyucaklı çiftçiler, devletin de desteği ile bu hedeflerini 2019'da gerçekleştirdi. Tarlarına çeşitli figürler yerleştiren, lavantalar arasında fotoğraf çektirme alanları oluşturan köylüler, ‘Angustifolia’ türü lavantalarının büyümesiyle tarlalarını üç yıl önce ziyaretçilere açtılar.
“750 BİN KİŞİNİN ZİYARET
ETMESİNİ BEKLİYORUZ"
Adeta stüdyoyu andıran bahçeye gelenler, mor çiçekler arasında gezinti yapıyor, manzaraya karşı fotoğraf çektiriyor. Semaverde ücretsiz çay ikramının yapıldığı bahçede ziyaretçiler, satışa sunulan lavanta yağı, kolonya ve sabunlardan da alabiliyor.
“ÜRÜNLERİMİZDE HİÇBİR
KATKI MADDESİ YOK”
Lavanta Tarlalarının yanında kurdukları standlarda Lavantadan elde ettikleri ürünleri de satışa sunan köylüler, Lavanta ve yağ üretiminde hiçbir şekilde kimyasal madde kullanılmadığına dikkati çektiler.
“PANDEMİ NEDENİYLE SON İKİ YILDIR
ZİYARETÇİ SAYIMIZ BİR HAYLİ DÜŞTÜ”
Geçen yıl salgın nedeniyle yaklaşık 400 bin kişinin geldiğini, bu yıl ilginin beklediklerinin çok üstünde olduğunu ifade eden Kuyucaklı köylüler; “Sezonumuz tüm hızıyla sürüyor. Bahçemizi sezon sonuna kadar pandemi öncesindeki ziyaretçi sayımız olan 750 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Ziyaretçiler sadece kendi ilimizden değil, Antalya, Burdur, Afyon gibi gibi çevre illerden de bahçemize yoğun talep var. Günlük hafta içi yaklaşık 300 kişi ziyaret ederken hafta sonları bu sayı 2 bin 500'lere çıkıyor" diye konuştular.
“ÖNEMLİ OLAN İNSANLARDA
HOŞ BİR SEDA BIRAKABİLMEK”
Kuyucaklı köylüler, Lavantadan ürettikleri yağ, kolonya, sabun ile el yapımı takıları bahçedeki stantta satışa sunduklarını belirterek, şunları söylediler; “Bahçemize girerken dışarıda 'Bahçelerimizi ziyaret eden insanlar gelip hoş zaman geçirsin, mutlu olsun, rahatlasın istiyoruz. Buraya gelen misafirlerimize semaverde ücretsiz çay ikram ediyoruz. Hiçbir şekilde zaman sınırlaması koymuyoruz. Gelip 4-5 saat kalan misafirlerimiz oluyor. Çıkarken herkesin yüzü gülerek çıkıyor, herkes bize teşekkür ederek çıkıyor. Gittikten sonra da herkesten teşekkür mesajları alıyoruz, sosyal medyamızdan da bunları paylaşıyoruz. Buradan mutlu olmadan çıkan olmuyor. Stresi kapıda bırakıp içeriye giriyoruz, mutlu olarak çıkıyoruz, prensibimiz bu” şeklinde görüş belirttiler.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °