Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kurum Yetkilileri İşyeri Ziyaretlerine Başladılar; Isparta İŞKUR Sahaya İndi

Kurum Yetkilileri İşyeri Ziyaretlerine Başladılar; Isparta İŞKUR Sahaya İndi

ISPARTA 25.02.2021 18:18:00 0
Kurum Yetkilileri İşyeri Ziyaretlerine Başladılar; 
Isparta İŞKUR
Sahaya 
İndi
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, GÖLTAŞ Çimento Fabrikası, GÜLMER Mermer Fabrikası ve İMAJ Mobilya’ya ziyarette bulunarak, 2021 yılı teşvikleri ve İŞKUR’un Aktif İş Gücü Hizmetlerince yürütülen İşbaşı Eğitim Programını anlattı.
 
ISPARTA İŞKUR SAHAYA İNDİ
İl Müdürü Höke’nin Isparta’da faaliyet gösteren GÖLTAŞ Çimento Fabrikası, GÜLMER Mermer Fabrikası ve İMAJ Mobilya’ya yaptığı ziyaret programına Şube Müdürü Fahriye Durmuş ve beraberindeki İş ve Meslek Danışmanları Tuğba Bedir ile Muammer Çoban da katıldı. 

TEŞVİKLER ANLATILDI,
SORUNLAR DİNLENDİ
İlk olarak GÜLMER Mermer fabrikasına yapılan ziyarette; İşletme Müdürü Dursun Çiftçi ve Muhasebe ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Tahsin Erdoğan’a istihdam teşvikleri ve işbaşı eğitim programı aktarıldı. Ardından Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren İMAJ Mobilya ziyaret edildi. Firma sahibi İrfan Özkutlu ile görüşülerek; İstihdam teşvikleri, İşbaşı eğitim programı ve aktif İşgücü hizmetlerinin bir diğer ayağı olan meslek edindirme kursları hakkında bilgi verilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Son olarak bölgemizin en büyük fabrikası olan GÖLTAŞ Çimento ziyaret edildi. Burada İnsan Kaynakları Uzmanı Cem Ender Mutlu’ya Meslek Lisesi ve Üniversitesi mezunlarının işgücü piyasasına dahil olması için İşbaşı eğitim programı hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

HÖKE; “İŞYERLERİMİZE YÖNELİK TEŞVİK
VE PROGRAMLAR UYGULUYORUZ”
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, söz konusu ziyaretlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada; İşsizliğin azaltılması, nitelikli iş gücünün ve istihdamın arttırılmasına yönelik 2021 yılında birçok teşvikin programa alındığını ve uygulandığını belirterek; “İlimiz de bir çok işyerimizde İşbaşı Eğitim Programı düzenledik. Bu eğitimlerden faydalanan vatandaşlarımızın yanı sıra Teşvikler ve İşbaşı eğitim Programları sayesinde çalışan sayımız artarak devam etmektedir. Pandemi döneminde de üretimlerini azaltmadan devam eden firmamıza İstihdama katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °