Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kurbanlıklar Ispartalıları Bekliyor

Kurbanlıklar Ispartalıları Bekliyor

ISPARTA 25.06.2023 17:40:00 0
Kurbanlıklar  Ispartalıları Bekliyor

Her sene olduğu gibi besiciler bu sene de Yazısöğüt Köyündeki Hayvan Pazarı’nda alışveriş için Ispartalıları bekliyor. Bugünden itibaren Bayram gününe kadar açık olacak olan Hayvan Pazarına Isparta Belediyesi tarafından da ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor. 

Isparta’da merkez Yazısöğüt Köyünde bulunan Canlı Hayvan Pazarı, hem üreticiye hem de alıcıya en ideal şartlarda hizmet vermeyi bu Kurban Bayramı öncesinde de sürdürüyor. Temizlik ve sağlık koşullarının en üst seviyede tutulduğu Modern Hayvan Pazarı’nda besiciler, alışveriş için Ispartalıları bekliyor.

BAYRAMIN İLK GÜNÜ

Hayvan Pazarına getirilen kurbanlık hayvanlar Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan veteriner hekimler tarafından sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından tesise alınıyor. Temizlik ve sağlık koşullarının en üst seviyede tutulduğu Canlı Hayvan Pazarı’nda besiciler, bayramdan önce başladıkları satışlarını bayramın ilk gününe kadar sürdürebilecek

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA

Isparta Canlı Hayvan Pazarı’na gelen kurbanlık hayvanlar pazara kabul edilirken Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan veteriner hekimler tarafından küpe numarasına, pasaportuna ve sevk belgelerine bakılıyor ve sağlıklı olup olmadıkları kontrol ediliyor. Tüm vatandaşlar Canlı Hayvan Pazarı’ndan gönül rahatlığıyla gelerek dilediğince kurbanlarını alabilirler.

RİNG SERVİS HİZMETİ BAŞLADI

Kurbanlık alacak olan vatandaşlar için de bir çalışma başlatan Isparta Belediyesi, Yazısöğüt Köyündeki Canlı Hayvan Pazarı’na merkez ilçeden gitmek isteyenler için ring servisi hizmeti sunuyor. Isparta Belediyesinin kurban pazarına giden ring servisleri; Kaymakkapı Meydandan başlayıp Canlı Hayvan Pazarı güzergâhını takip ediyor ve her saat başı gerçekleştirilecek.

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °