Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kurban Pazarında Ümitler Son Güne Kaldı!

Kurban Pazarında Ümitler Son Güne Kaldı!

ISPARTA 27.06.2023 15:34:00 0
Kurban Pazarında  Ümitler Son Güne Kaldı!

Isparta’da Kurban Bayramı’na sadece bir gün kaldı. Son güne yani Arefe gününe kadar henüz kurbanlığını almamış olan vatandaşlar Hayvan Pazarının yolunu tuttu. Satıcılar her sene olduğu gibi bu senede vatandaşın son günü beklediğini söyledi.

Isparta’da Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanlar alıcılarıyla buluşmak için pazarda yerlerini aldı. Isparta’da Yazısöğüt Köyünde geçtiğimiz Cumartesi günden bu yana kurulan Canla Hayvan Pazarında da hayvanların bazıları alıcılarıyla buluşsa da, çoğunluğu satılamadı. Bunun nedeninin fiyatların yüksek olmasından kaynaklı olduğu söylenen pazarda, satıcılar ve vatandaşlar son günü diğer bir deyişle Arefe gününü yani bugünü işaret etti. Satıcılar genellikle fiyat araştırması için vatandaşların pazarda gezdiğini söylerken, alıcılar da piyasada düşüş beklediklerini belirtti.  

“VATANDAŞ FİYAT 

ÖĞRENMEK İÇİN GELİYOR”

Hayvanlarının satmak için Canlı Hayvan Pazarına gelen Cemal Arıtürk; “Aylardır özenle beslediğim hayvanlarımı alarak pazara getirdim. Şu anda pazar iyi durumda. Vatandaşları bir çoğu burada fiyat öğrenmeye geliyor. Allah’ın izniyle Arife günü hepsini satarız. Hayvanların elde kalacağını düşünmüyorum” dedi. 

Küçükbaş hayvan satıcısı olan Mehmet Cengiz de; “35 tane hayvan getirdik ve 9 tanesini sattık. Talep bakımdan vatandaşlar gelen sorup gidiyor. Şu anda pazar boş ama ilerleyen saatlerde son gün olması nedeniyle bir hayli yoğunlaşacaeını düşünüyorum. 

“PAZARDA BURDUR VE ANTALYA 

GİBİ İLLERİN HAYVANI VAR”

Fiyat öğrenmek için pazara gelen Hasan Aygün; “Piyasa şimdilik biraz pahalı ama ucuzlayacak diye biz de bakıyoruz. İnşallah fiyatlar düşer. Herkesin olduğu gibi bizimde niyetimiz son gün gelip hayvan almak. Şu andaki fiyatlara bütçelerimiz el vermiyor. Genellikle satıcılar Burdur ve Antalya gibi  illerden gelmiş” diye konuştu. 

 

 


Anahtar Kelimeler: Kurban Pazarında Ümitler Kaldı!
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °