Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kurban Kesimi Sonrası; Buna Dikkat Edin!

Kurban Kesimi Sonrası; Buna Dikkat Edin!

ISPARTA 28.06.2023 17:09:00 0
Kurban Kesimi Sonrası;  Buna Dikkat Edin!

Isparta’da 41 yıldır kasaplık yapan ve her kurban bayramında kurban kesimi yapan 54 yaşındaki Mehmet Demiralay, kurban kesildikten sonra etin 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Isparta’da 30 yıldır kasaplık yapan ve mesleğe 13 yaşında başlayan Mehmet Demiralay, kurban kesimi ve kurban kesimi sonrası etin ne şekilde işlenmesi gerektiği hususunda bilgiler aktardı. Kurban kesimi sonrası etin saat dinlendirilmesi gerektiğin belirten Demiralay; “Kurban kesimine 13 yaşında küçükbaş hayvanlarla başlamış oldum. İlk kestiğimde çok sevindim aldığım bahşişlerle de daha çok istekli oldum. Şimdi 84 yaşındayım ve o günden bu yana kurban kesiyorum. Hala daha bu işe devam ediyorum. Kurban kesilecek hayvanın hiçbir yerinde eksik ya da noksan olmaması lazım. Kurban eti kesildikten sonra saat muhafaza edilip 24 saat dinlendirilmesi lazım. Dinlendirilirse et daha güzel olur, lezzetli olur” diye konuştu.

“SUCUK ÇOK UĞRAŞ

İSTEYEN BİR İŞTİR”

Sucuk yapımı hakkında da bilgi veren Demiralay; “Etin sinirleri adaleleri üzerinden ayrılması lazım sucuğun fırınlanması güzel olması lazım sucuğun sağlıklı ve lezzetli olması için uğraş vermek gerekir” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Kurban Kesimi Sonrası; Dikkat !
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °