Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kur’an Kursu Öğreticileri Eş ve Çocukları İle Birlikte; Diyanet – Sen Kahvaltıda Buluştu

Kur’an Kursu Öğreticileri Eş ve Çocukları İle Birlikte; Diyanet – Sen Kahvaltıda Buluştu

ISPARTA 16.01.2023 12:43:00 0
Kur’an Kursu Öğreticileri Eş ve Çocukları İle Birlikte;  Diyanet – Sen Kahvaltıda Buluştu

Diyanet – Sen Şube Başkanlığı tarafından organize edilen Birlik, Beraberlik ve Dayanışma kahvaltısında Kur’an Kursu Öğreticileri, eş ve çocukları ile birlikte Kirazlıdere Tesislerinde bir araya geldi. 

Kahvaltıya Yönetim Kurulu üyeleri,

Memur sen Kadın kolları başkanı Semra ÇÖL ve davetliler katıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı kahvaltıda konuşan Diyanet Sen Şube Başkanı Mevlüt Tosun

“kadınların çalışma hayatı ve sosyal alandaki varlığının örgütlülükle anlamlı hale geldiğini belirterek “Kadınların sendikal çalışmalarda, sosyal alanlarda daha aktif olmasını sağlamak için saha çalışmalarına ağırlık vermemiz gerekiyor. Hiç kimse kendi acısına, sevincine, hüznüne ve derdine ortak olmayan biri ile yola çıkmaz. Bu yüzden üyelerimizle sadece bir sendikal bağ değil bir dayanışma bilinci ile birlikteliğimizi güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

16 Kasım 2022 tarihinde mazbatayı aldıklarını, görevi devralalı 50 gün olduğunu ve bu kısa sürede yaptıklarını şöyle paylaştı:

1- İlçe ilçe, Köy Köy, Bucak Bucak dolaşarak zor şartlarda görev yapan din görevlilerimizin gönlüne dokunmak için cami cami, Kuran Kursu ziyaretler yapıp istek ve taleplerini aldık, arkadaşlarımızı dinledik.

2- Arkadaşlarımızın Cami, Kuran kursu ve lojmanlarıyla ilgili istek ve taleplerini ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek çözmeye çalıştık.

3- İlçelerimizin tamamını en az bir kez olmak üzere 2, 3 hatta 4 kez ziyaret ederek üyelerimizin gönüllerine dokunduk.

4- Köşede bucakta kalmış hal ve hatırı sorulmamış personelimiz ziyaret gidilerek, yalnız olmadığı arkasında DİYANET SEN gibi bir gücün olduğunu hissettirmiştir.

5- Vekil, fahri personelin kadroya alınması ile ilgili 2 kez Ankara’ya gidilerek,

TBMM. de siyasilerle görüşmeler yaparak, kulis faaliyetinde bulunduk.

6- TBMM Başkan Vekili ve Isparta Millet Vekili Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ ile görüşerek arkadaşlarımın sorunları birinci elden ilettik. Vekil ve Fahrilere kadro için destek sözü aldık. Dilekçeler kendisine ıslak imzalı bir şekilde Pazartesi günü ulaştırılacaktır.

7- Maaş zamların yükseltilmesi için Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ziyaret edilerek taşradaki rahatsızlık dile getirdik.

8- Göreve gelir gelmez sizlerle birlikte Anket çalışması yaptık, gelen talepleri ilk elden aldık, bir kısmını çözdük, çözmeye devam ediyoruz.

9- Tüm Kur’an Kurslarımızı ziyaret ettik. Sıkıntıları yerinde tespit ederek çözüm üretilmeye çalışılmıştır.

10- Öğretmenler gününde üyelerimizin tamamına çam sakızı çoban armağanı kabilinden gönül almaya çalıştık.

11- Merkez ve tüm ilçelerimizde aylık personel toplantılarında çay, simit, pahça, ayran ikramında bulunduk.

12- Vefat eden personelimizin cenazelerine katıldık ve cenazeye katılanlara ikramda bulunduk.

13- Eşi doğum yapan, hastanede yatan personel ve yakınlarını hastanede ziyaret ederek çiçek takdim ettik.

14- İlçelerden ilimize gelen personelimize yer temin ederek konaklamalarını sağladık.

15- İlgisizlik ve Gönül kırgınlıkları nedeniyle gönlü bizde, kaydı farklı yerde olan kaybettiğimiz üyelerimizi geri kazdık. Kazanmaya devam ediyoruz.

16- Arkadaşlar, sosyal medya hesaplarını sil baştan kurumsal olarak yeniden kurduk. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyoruz.

Kullanmaya devam edeceğiz. Sizlerin görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

Sizlerden takip etmenizi bekliyoruz.

17- Ve en önemlisi de âmâsız, fakatsız, lakinsiz üyelerimizin her daim yanı başında olmaya devam ettik, bundan sonrada devam edeceğiz.

KISACA; Üyesini tanımayan bir anlayıştan, hastaneye yattığında ziyaret edilen, ölümünde, doğumunda, düğününde nişanında yanında olan, derdi sıkıntısı olduğunda çözüm üretilen, önemli gün gece ve haftaları kutlanan, sevinçli ve kederli gününde personelin yanında olan anlayışı benimsemiş güçlü bir ekiple yolumuza devam ediyoruz.

Kıymetli Hoca hanım kardeşlerim;

1- 3600 ek gösterge tüm personele verildi.

2- EYT Meselesi çözüldü

3- Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi tamamlandı

4- Vekillere kadro işi tamam sıra Fahrilerde. İnşallah onun müjdesinid e yakında vereceğiz” dedi. 

DİYANET - SEN ISPARTA ŞUBESİ KAHVALTI PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER; 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °