Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Kritik Toplantıdan; TAM KAPANMA Kararı Bekleniyor

Kritik Toplantıdan; TAM KAPANMA Kararı Bekleniyor

ISPARTA 26.04.2021 11:27:00 0
Kritik Toplantıdan;  
TAM KAPANMA 
Kararı Bekleniyor
Bugün toplanacak kabinede Koronavirüsle mücadelede üç haftalık kapanma kararı gündemde. Kapanmanın üretim yapan yerler, marketler, gıda zincirleri hariç tüm işyerlerinin faaliyetine ara vermesi kararı bekleniyor.
 
TEDBİRLER İYİCE
SIKILAŞTIRILACAK
Koronavirüsle mücadele konusunda vaka sayılarındaki artışın durdurulamaması iki hafta önce yapılan kabine toplantısında 15 gün süreyle tedbirler sıkılaştırılırken, beklenen sonucun elde edilememesi halinde daha sıkı tedbirlerin gündeme gelebileceği açıklanmıştı.
KAPANMA RAMAZAN BAYRAMINI DA
İÇİNE ALACAK ŞEKİLDE OLACAK
İki hafta önce alınan kararların beklenen sonuçları vermemesi üzerine yeni planlama yapıldı. Hükümet Ramazan Bayramı’nı da içine alan 3 haftalık bir kapatma planlıyor. Yapılan değerlendirmelerde, bu süreçte aşılamanın hızlandırılması hedefleniyor.  
KAPANMA KARARI TÜM
İŞYERLERİNİ KAPSAYACAK
Bugün yapılacak toplantıdan çıkacak olan olası kapanma kararı, kamu ve özel sektör dahil tüm işyerleri ve tüm işletmeleri kapsayacak, ayrıca üretim yapan yerler, marketler, gıda zincirleri gibi yerlerin hariç tutulması tahmin ediliyor. 3 haftalık tam kapanmanın ardından vaka ve ölüm oranlarında önemli bir gerileme ile yaza girilmesi planlanıyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
BİZZAT AÇIKLAYACAK
Bugün saat 15.00’te toplanacak olan Kabine toplantısının ardından alınan kararları bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.
 

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °