Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

KRİTİK DERBİLERİ KAZANAMIYORUZ…

KRİTİK DERBİLERİ KAZANAMIYORUZ…

ISPARTA 25.10.2021 14:44:00 0
KRİTİK DERBİLERİ 
KAZANAMIYORUZ…
Lidere 1 adım kalan, futbol şansını teptik… -Kırşehir Belediyesporu da, elimizden kaçırdık... (0-0) -Pembe-Yeşilliler, evinde puan hovardalığına devam ediyor… 21 YIL sonra döndüğü, 2. Ligde beyaz gurupta Isparta 32 spor inişli-çıkışlı grafikler çizmeye devam ediyor. Cumartesi günü evinde oynadığı 9. Hafta maçında Kırşehir Belediyespora da gol atamayan bizim gençler iyi futbol oynamasına rağmen gol yollarında beceriksiz kalınca 2 puan daha kaybetti. İç sahada oynanan maçlarda önemli rakipleri yenemezsek, işimiz zorlaşacak gibi... ( Pendiksporun maçı yoktu ancak zirvede puan farkı açılmamasına rağmen önemli bir fırsat kaçtı denilebilir.)
 
2500’e yakın seyircinin izlediği, son gece maçında ( bundan sonra maçlar gündüz oynanacak) Ahi Evran’ın topraklarından gelen Kırşehir Belediyesporu ağırlayan Isparta 32 spor maça iyi başlamasına rağmen gol pozisyonuna girmekte zorlandı ve rakip takımda 7-8 kişiyle savunma anlayışıyla futbol oynayınca tatsıztuzsuz ilk 45 dakika geride kaldı ve devre 0-0 bitti. Hatta maçın Karabük bölgesi hakemi Mustafa Hakan Belder bile maçta uzatmaya gitmeden tam, 45’te maçı noktaladı. 2. yarıda daha üstün futbol oynayan yine bizim takımdı. Ta ki 56. Ve 57. sağdan soldan, Kırşehir kalesine indiler. Ceza alanı içinde topla buluşan Mustafa DİLER ve Taner GÜMÜŞ kritik pozisyonlardan yararlanamayınca golden olduk ve sonuç gelmedi.
 
62. dakikada Mustafa Diler ile Kırşehir Belediyesporlu Volkan’ın çarpışmasından sonra saha orta alanda bir anda karıştı. Tam 17 futbolcu itiş-kakış, arbede içinde yer aldılar. Hakem olayı 3 sarı kartla geçiştirdi. Ve maça devam edildi. Kalan dakikalar ise yine gol getirmedi. 90 dakikanın sonuna 5 dakika eklendi ancak sonuç yine değişmedi ve maçta başladığı gibi 0-0 bitti. Bu sonuçla Isparta 32 spor, 8 maçta 15 puanla 3. Sıraya gerilerken, liderle puan farkı 3’e çıktı. Isparta 32 spor- Kırşehir Belediyespor maçı futbol severlere şu gerçekleri gösterdi. Futbolcu kardeşlerimiz canla başla mücadele ediyorlar ve hepsi iyi niyetliler ancak : 1- Isparta 32 spor gol yollarındaki kısırlığa mutlak bir çare bulmalı. Ara transfer döneminde çok iyi bir forvete ihtiyacı var. (Pendik ve Kırşehir maçlarında gol kısırlığı buna işaret ediyor.)
 
Bu bir… 2- Yan top yapma hastalığı ve şut atmama hastalığına mutlak bir çözüm bulunmalı ayrıca (orta alana sahip olmak kadar) kaleye dikine final pası atacak kaliteli bir orta alan futbolcusuna ihtiyaç var. 3- Isparta Atatürk stadına gelen takımlar 7-8 kişiyle savunma yapıyor ve puan almak için bu yola başvuruyorlar. Tarık hoca, katı defansları açacak, B-C planlarını bulması gerekiyor. (Kırşehir belediyespor ve hocaları M.Hakkı Hocaoğlu’nun Isparta’da puan için bu katı futbol anlayışı hiç yakışmadı denilebilir.) 4- Taraftarlar sanki 3’e ayrılmış durumda. Her gurup kafasına göre tezahürat yapınca uyum ve ambians sağlanamıyor. Taraftar gurupları derhal bir araya gelmeli ve maçlarda uyumlu tezahüratlar sağlanmalıdır.
 
Birlik olma zamanı çünkü… Kusura bakmayın ama bu gerçekleri de yazmak zorundayız. İsteyen istediği gibi olayları algılayabilir. Madem ki, hedefler büyük ve üst ligleri amaçlıyoruz, o halde daha iyi olabilmenin yolları bulunmalıdır ve herkes ve her kesim üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir diyoruz. Daha yolun başı, ancak şimdiden temkinli olmakta fayda var. 2. Lig beyaz gurupta işler ileri de, daha karışacak gibi görünüyor. Köprünün altından daha nice sular akar, kim bilir… Her zaman ne dedik, ne söyledik ve ne yazdık hatırlayalım. “Maziyi kimse, asla silemez, geleceği de kimse bilemez.”
Saygılarımızla…
 

Anahtar Kelimeler: derbilerikazanamıyoruz kritik
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °