Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

KPSS Yok Mülakat Yok! Hasta Kayıt Personeli Alınacak

KPSS Yok Mülakat Yok! Hasta Kayıt Personeli Alınacak

GENEL 9.10.2023 11:00:00 0
KPSS Yok Mülakat Yok!  Hasta Kayıt Personeli Alınacak

Mülakatsız hasta kayıt görevlisi olmak isteyenlerin dikkatine personel alınacak.

İş arayanların iş bulma aşamasını hızlandıran, kolaylaştıran işverenlere de aradıkları çalışanı temin etmekle görevli olan İŞKUR çalışmalarına durmaksızın devam ediyor. İşçi ile işveren dengesini kurup istihdamı sağlayan bu kurum Türkiye’nin kalkınmasında, ilerlemesinde büyük bir paya sahip.

Çalışmaya ihtiyacı olan vatandaşlarımız İŞKUR sayesinde arayış süreçlerini daha profesyonel daha sistemli yürütme imkanı buluyor.

İŞKUR’UN İŞLEYİŞİ NASILDIR? 

GÖREVLERİ NELERDİR?

İŞKUR’un işleyişi iş arayanlar ile işverenler arasında bağlantı kurmaya dengeyi sağlamaya yöneliktir. Ülkemizdeki işgücü piyasasının yükselmesi ve işleyişin sürekli hale gelmesi için çalışmalarını yürüten önemli bir kamu kurumudur. İşsizliği önleyerek işgücü piyasasına katkı sağlamayı amaçlar.

İstihdamı korumak ve yaygınlaştırmak üzere meslek edindirme kursları düzenleyerek kurslarda yetişen personeli gerekli yerlerde görevlendirir. İşini kaybedene geçici bir süre gelir ve sigorta desteği sağlar. İş ve meslek analizleri yaparak ihtiyaç duyulan çalışma pozisyonlarında personel alımı sağlar.

İŞKUR İŞ İLANLARINI NE

ZAMAN VE NEREDEN YAPAR?

İŞKUR iş arayanların yetenek ve ilgi alanlarına uygun işleri meslek iş analizleri yaparak bulmalarına olanak sağlar. İşgücüne uygun eğitim seminerleri ve kurslar vererek çalışanın daha donanımlı hale gelmesini sağlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak çalışmalarını yürüten bu kurumun iş ilanlarını görmek için resmi internet sitesinden yararlanılmalıdır. İş arayanlar düzenleri olarak güncel haberleri ilanları takip etmelidir. İhtiyaçlar doğrultusunda iş alımlarının yapıldığı da unutulmamalıdır.

İŞKUR HASTA KAYIT KABUL 

GÖREVLİSİ ALIMI OLACAĞINI DUYURDU!

Yapılan duyuruya göre özel sekterde hasta kayıt kabul görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Hasta kayıt kabul görevlileri sağlık kurumlarına gelen hastaların giriş işlemlerinin başlatılmasından çıkışlarına kadar olan tüm işlemlerin kayıtlarını tutmakla sorumlu kişilerdir.

Hastaların sorularına ve ihtiyaçlarına çare bulan hasta kayıt kabul görevlileri sağlık kurumları açısından önemli bir rol üstlenmektedir. Hasta kayıtlarını tutmak, ihtiyaç duyulan dosyaları hazırlamak, düzenlemek arşivlemek en bilinen görevleridir. Hastaların tıbbi belgeleri ile ilgilendikleri için tıbbi terminolojiye hakim olmaları da önemli bir husustur.

HASTA KAYIT KABUL 

GÖREVLİSİ OLMA ŞARTLARI NELER?

En az ilk öğretim mezunu olmak (farklılık gösterebilir), 18 yaşını tamamlamış olmak, iletişim ve planlama becerilerine sahip olmak, hizmet ve çözüm odaklı olmak, ekip çalışmasına yatkın olmak, provizyon ve fatura işlemlerine yatkın olmak, gerektiğinde vardiyalı çalışabilmek, Office programlarına hakim olmak, güler yüzlü ve özenli giyimli olmak, görevini yerine getirirken herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak. (Engelli adaylar için özellikler ilanların içerinde yer almaktadır)

Yukarıda belirtilen kriterlere uygun adaylar başvurularını İŞKUR web sitesi üzerinden e-Devlet ile giriş yaparak oluşturabilirler.

 


Anahtar Kelimeler: Mülakat ! Hasta Kayıt Personeli Alınacak
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °