Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Kozmetikte sadece marka çıkarmak için işbirliği yapılmalı

Kozmetikte sadece marka çıkarmak için işbirliği yapılmalı

ISPARTA 27.02.2018 06:56:00 0
Kozmetikte sadece marka çıkarmak için işbirliği yapılmalı
KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, 1 Mart’ta sonuçları açıklanacak olan KOBİGEL destekleri kapsamında Isparta’da kozmetik sektörünün ciddi şekilde desteklenmesini beklediklerini belirtti. Kozmetik alanında Isparta’nın markalara ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldırım, Isparta’da sadece marka çıkarmak için işbirliği yapılması gerektiğine işaret etti.
 
KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta’da vatandaşların birbirlerinden görerek hizmet sektörüne yöneldiklerini ifade ederek, kozmetik sektörünün de İlimiz açısından önemli olduğunu vurguladı. 1 Mart’ta KOBİGEL desteklerinin açıklanacağını ifade eden Yıldırım, bu desteklerden Isparta’aki kozmetik sektörüne ciddi destek beklediklerini söyledi. Yıldırım, kozmetik sektöründe yeni markaların çıkması için işbirliği yapılmasının da önemine değindi.
NEDEN BU AÇIĞI BİZ DOLDURMAYALIM Kİ?
Vatandaşların yatırım aracı olarak hizmet sektörüne yöneldiğini kaydeden KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, “Sıcak para orada var gibi değerlendiriliyor. Ancak hizmet sektörü belli bir noktada tıkanacaktır. Üretim olmadan hem Isparta’nın hem de ülkemizin gelişmesi mümkün değil. Sektörel olarak kozmetik sektörü bence Isparta’da geleceği olan bir sektör. Bu alana yapılacak yatırımlar uzun vadede hem Isparta’nın hem de Türkiye’nin gelişimine katkı yapacak bir sektör. Ciddi miktarda kozmetik ürünü satın alan bir ülkeyiz. Neden bu açığı biz doldurmayalım ki? Hammaddemiz oldukça var. Itri, tıbbi bitkilerin en yoğun olduğu bölge burası. Gülcülük de çok önemli bir konu. Sadece gülyağı üretiyoruz ve Fransa’ya ihraç ediyoruz. Gül yağı burada ürüne dönüştürülürse pazarda payımız var. Bu alanda Isparta’da kozmetik markaları çıkmaya başladı. Bunun gelecekte daha artacağını ve Türkiye ve uluslararası çapta markaların oluşacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
KOBİGEL ‘DEN KOZMETİĞE CİDDİ DESTEK BEKLİYORUZ
Isparta’da kozmetik sektöründe daha önce bir işbirliği güçbirliği girişimi olduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Yine de kozmetikçilerle görüşmelerimiz oluyor. 1 Mart’ta Kobigel desteklerinin sonuçları açıklanacak. Orada ciddi şekilde kozmetik sektörünün destekleneceğini bekliyoruz. Isparta’da 55 proje başvurusu oldu ve 50 tanesi kurula girdi. Bunlardan 25 tanesi 60 ve üzeri puan aldı. Onlardan da büyük çoğunluğunun Türkiye çapında büyük puan alarak destekleneceğini ümit ediyoruz. Kobigel’de 300 bin lira hibe 700 bin liraya kadar geri ödemeli kredi desteğimiz var. Şuanda kozmetikçilerden desteklediğimiz Kobigel projeleri de var ama yenileri de olacak. Bunların projeleri vizyoner. Isparta’ya değer katacak projeler olduğunu görüyoruz. İnşallah tüm projeler desteklenir ve Isparta adına güzel bir iş olur.
ISPARTA’NIN ADINA YARAŞIR YENİ BİR MARKA DAHA OLABİLİR
Isparta’da sadece marka çıkarmak için işbirliği yapılmalı. Rosense ve birkaç markamız var. Ancak Isparta’nın adına yaraşır yeni bir marka daha olabilir. Mevcut markalar da geliştirilebilir ve tanınır hale getirilebilir. Bunun için markalaşma odaklı bir işbirliği yapılmalı. Hem markalaşma hem de kaliteye yatırım yapmak lazım. Çarşıdaki sepetteki ürünlerle bu iş olmaz. Daha üst segment alıcıya hitap edecek markalar oluşturulabilir. Orta yüksek ve yüksek ürünlerin üretimi için 3 işletmenin ortaklığı yeterli. Kozmetik sektörü de buna dahil. Kozmetik sektöründe kaliteli üretime destek verebilmemiz için 3 işletmenin bize gelip başvuru yapması yeterli.
LAVANTA PROJELERİ DE GELMEYE BAŞLADI
Lavantayla ilgili de projeler gelmeye başladı. Değerlendirilecek olan yeni projeler arasında bir tane lavanta projesi var.” GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °