Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Koronavirüs Vaka sayısı en yüksek il olmuştu; Isparta Kötü Rekordan (!) Kurtuluyor

Koronavirüs Vaka sayısı en yüksek il olmuştu; Isparta Kötü Rekordan (!) Kurtuluyor

ISPARTA 12.04.2020 06:48:00 0
Koronavirüs Vaka sayısı en yüksek il olmuştu; 
Isparta
Kötü 
Rekordan (!)
Kurtuluyor
Kayseri’ye inmesi gerekirken, kötü hava şartları gerekçesiyle Isparta’ya inen ve içinde Umrecilerin olduğu uçağın Isparta’ya inmesinin ardından bir anda Koronavirüs vakasında Türkiye birinciliğine oturan(!) Isparta, umrecilerin belli zaman aralıklarında Isparta’dan ayrılması ile bu kötü rekorundan kurtuluyor. Zira, şuana kadar Isparta’ya gelmiş olan 586 umreciden s488’i şehirden ayrıldı. Isparta’da sadece 98 umreci kaldı.
 
ISPARTA’DAN TAHLİYE EDİLEN UMRECİ
SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Suudi Arabistan’daki umre ziyareti sonrası Türkiye’ye dönen 586 vatandaş, 16 Mart tarihinde Isparta Murat Hudavendigar Erkek Öğrenci Yurdu´nda karantina alındı. Karantina altındaki vatandaşlardan Kovid-19 testleri pozitif çıkan ve kentteki hastanelerde tedavi edildikten sonra korona virüsten kurtulan kişilerin memleketlerine gönderilme işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda tedavileri sonrasında Kovid-19 testleri negatif çıkan 39 kişi daha geçtiğimiz günlerde evlerine gönderildi ve Isparta’dan tahliye edilen vatandaşların sayısı 472’ye çıktı.  
16 UMRECİ DAHA ALKIŞLARLA
ISPARTA’DAN AYRILDI
Bunun ardından, Isparta’da karantina altındayken korona virüs testleri pozitif çıkan 16 umreci daha tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuştu. Umreciler önceki gün hastaneden alkışlarla taburcu edildi.
586 UMRECİDEN 488’İ
ISPARTA’DAN AYRILDI
Böylece 16 Mart tarihinde Isparta’ya gelen 586 Umrecinin 488’i şehirden ayrılmış oldu ve geriye 98 umreci kaldı.
ISPARTA ULAŞTIĞI KÖTÜ
REKOR (!) DAN KURTULACAK
Bu umrecilerin de önümüzdeki günlerde şehirden ayrılması ile Koronavirüs vaka sayısında bir anda normal sıralamada Türkiye altıncısı, nüfus oranına göre ise Türkiye birincisi olarak adeta kötü bir rekora imza adan Isparta’nın da bu kötü rekordan kurtulması bekleniyor.
 

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °