Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle; Hüzünlü Cuma…

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle; Hüzünlü Cuma…

ISPARTA 21.03.2020 07:14:00 0
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle; 
Hüzünlü 
Cuma…
Diyanet İşleri Başkanlığının koronavirüse karşı aldığı karar, Isparta’da da bütün camilerde uygulanarak, cuma namazı vaktinde camiler vatandaş girişine kapatıldı. Vatandaşlar, cami kapıların kilitli olması nedeniyle hüzünlü bir şekilde evlerine döndü.
 
DİYANET YASAKLAMIŞTI
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun fetvasıyla 16 Mart'ta virüs tehdidi bitene kadar camilerde cemaat ile namaz kılınmasına ara verilmesi kararlaştırılmıştı.
1400 YIL SONRA CUMA NAMAZI KILINMADI…
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı açıklamada, cuma namazı yerine vatandaşların öğle namazı kılabileceğini bildirmişti. Virüs tehdidin devam etmesi üzerine, dünkü Cuma Namazı ve bugün Miraç Kandili'nin idrak edileceği bu gece camilerin kapalı tutulması kararlaştırıldı.
AVM'lerin, marketlerin, toplu taşıma araçlarının hizmet verdiği bir ortamda camilerin kapatılarak, cuma namazının kılınamamasına tepki gösteren vatandaşlar, “Bu tür salgın hastalıklar ve afetlerde, dua etmeyi unutup gaflete düşüyoruz. Cuma namazını açık alanlarda, sosyal mesafe korunarak cuma namazını kılıp, afet, deprem ve salgın hastalıklardan kurtulmak için toplu halde dua edebilirdik” diyerek serzenişte bulundular.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °