Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Koronavirüs’te Normalleşme Sürecinde Siyasi Partilerin Kongreleri De Yapılacak Ancak; O Şartlar Yerine Getirilmeden İzin Yok!

Koronavirüs’te Normalleşme Sürecinde Siyasi Partilerin Kongreleri De Yapılacak Ancak; O Şartlar Yerine Getirilmeden İzin Yok!

ISPARTA 12.06.2020 09:35:00 0
Koronavirüs’te Normalleşme Sürecinde Siyasi Partilerin Kongreleri De Yapılacak Ancak; 
O Şartlar
Yerine 
Getirilmeden 
İzin Yok!
Isparta İl ve Merkez İlçe Seçim Müdürü Yücel Demiralay, Koronavirüs mücadelesinde normalleşme sürecine geçilmesinin ardından, Mart ayından önce yapılamayan siyasi parti kongrelerinin yapılmaya başlanacağını belirterek; “Ancak, partiler maske, sosyal mesafe ve hijyen şartlarına uymak ve bunlara uygun salon göstermek zorundalar. Bu şartları yerine getirmeyenlere kongre izni vermiyoruz” dedi.
 
Koronavirüs’ten en etkili şekilde korunmak için sözkonusu şartları içeren genelgenin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kendilerine gönderildiğini ifade eden Isparta İl ve Merkez İlçe Seçim Müdürü Yücel Demiralay, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, tüm siyasi partiler geçtiğimiz yıl Ağustos ayında mahalle delege seçimleri ile kongre sürecine girdiler. Bu süreç, il bazında normal şartlarda Nisan sonuna kadar tamamlanmış olacaktı.
“SALGIN SONRASI SİYASİ
PARTİLERİN KONGLERİ BAŞLIYOR”
Fakat, Mart ayının ilk haftasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs tehdidi baş gösterdi. Bunun üzerine tüm ülke olarak ‘Olağanüstü’ bir pozisyona geçtik ve 3 ay boyunca tüm kurum ve kuruluşlarda söz konusu tehditten etkilenmemek veya en az şekilde etkilenmek için etkin önlemler alındı. Bunlardan birisi de siyasi partilerin yapılamayan kongrelerinin ertelenmesiydi.
“KORONAVİRÜS SALGINI SONRASI
İLK KONGRE DEMOKRAT PARTİ’DE OLACAK”
Yine, Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda 1 Haziran 2020 itibariyle ‘normalleşme’ sürecine geçilmesi üzerine bizler de Isparta Seçim Kurulu olarak siyasi partilerin kongre başvurularını almaya başladık. Bu doğrultuda, Isparta’da ilk kongre 21 Haziran 2020 tarihinde Demokrat Parti İl Kongresi ile başlayacaktır.
“ŞARTLARA UYMAYAN PARTİLERE
KONGRE İZNİ VERİLMİYOR”
Ancak, siyasi partilerin kongrelerini nasıl ve ne şekilde yapacakları belli kurallara bağlanmıştır. Buna göre; kongreler Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’ndan tarafımıza gönderilen genelgeye uygun olarak yapılacak ve kongrelerinde Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde maske, sosyal mesafe ve hijyen şartlarına mutlak surette uyulacak ve kongreler bunlara uygun olarak dizayn edilmiş salonlarda yapılmak zorunda olacaktır. Dolayısıyla, bu şartları yerine getirmeyenlere kongre izni verilmemektedir” dedi.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °