Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Koronavirüs’te Normalleşme ‘Anormalleşme’ye Dönüştü; Neler Oluyor?

Koronavirüs’te Normalleşme ‘Anormalleşme’ye Dönüştü; Neler Oluyor?

ISPARTA 16.06.2020 08:17:00 0
Koronavirüs’te Normalleşme ‘Anormalleşme’ye Dönüştü; 
Neler 
Oluyor?
Koronavirüs pandemisiyle mücadelede 1 Haziran’da başlayan ‘Normalleşme’nin ardından toplumda hızla ‘Anormalleşme’ başgösterdi. Zira, yaşanan vaka sayısı beş günde iki kat artarak 922’den 1592’ye yükseldi. Vaka sayısı iyileşen hasta sayısını da ikiye katladı. Bu veriler ‘Toplumda neler oluyor?’ sorusunu ve önceki sıkı tedbirlerin geri getirilmesi konusunu gündeme getirdi.
 
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde Koronavirüs pandemisi ile ilgili mücadele sürerken, son zamanlarda yaşanan vaka artışları insanları tedirgin ediyor. Covid – 19 vakalarında ciddi artışların yaşandığı ülke genelinde artış bir anda iki katına fırladı.
ISPARTA’DA DA VAKA SAYISI ARTTI MI?
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili alınan kararların gevşetilmesinin ardından ülke genelinde vaka sayılarında ciddi artış olduğu gözlemlenirken, aynı durumun Isparta’da da yaşanıp yaşanmadığı, yaşandı ise vaka sayısının kaç olduğu belli değil. Zira, bu konuda rakamların açıklanmadığı belirtildi.
MASKE, SOSYAL MESAFE, HİJYEN
Uzmanlar ise, bu işin şakasının olmadığını ve vatandaşların ellerinden geldiğince dışarı çıkmamaları, çıktıkları takdirde maske takmaları ve fiziksel mesafeyi korumaları hususunda uyarılarda bulunuyor.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °