Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Koronavirüs Sürecinde Önemli Bir Adım Isparta HEM’den Tam Yerinde Bir Kurs; Hijyen Eğitimi Kursu Düzenliyor

Koronavirüs Sürecinde Önemli Bir Adım Isparta HEM’den Tam Yerinde Bir Kurs; Hijyen Eğitimi Kursu Düzenliyor

ISPARTA 4.06.2020 13:17:00 0
Koronavirüs Sürecinde
Önemli Bir Adım
Isparta HEM’den Tam Yerinde Bir Kurs; 
Hijyen Eğitimi
Kursu Düzenliyor
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Koronavirüs tehdidiyle mücadele ettiğimiz bu süreçte tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik olarak İŞKUR ile işbirliği içinde ‘Hijyen Eğitimi Kursları’ düzenleyeceklerini bildirdi. Söz konusu kurslar 8 Haziran Pazartesi günü başlayacak.
 
KARADEM; “GÜNÜMÜZ
SÜRECİNE UYGUN BİR KURS”
Hijyen Kurslarının; maske kullanımı, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde 20’şer kişilik gruplar halinde gerçekleştirileceğini ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve dolayısıyla ilimizde Koronavirüs pandemisi tehdidiyle mücadelemiz tüm hızıyla sürmektedir.
“KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE
HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ UNSUR”
İşte bu noktada biz de Isparta Halk Eğitim Merkezi olarak; Koronavirüsle en iyi şekilde mücadele ederek, bu belayı gerek ülkemizden gerekse ilimizden en az kayıpla atlatmak için son derece önem arzeden hijyen konusunda ‘Hijyen Eğitim Kursları’ açacağız. Bu doğrultuda; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 13 Mayıs 2020 tarihli ve 6945895 sayılı yazısı çerçevesinde; Valiliğimize yaptığımız müracaat onaylanmıştır.
“KURSUMUZU İŞKUR
İŞBİRLİĞİ İLE AÇIYORUZ”
Buna göre; Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde çalışanların eğitimine yönelik kurslar, hijyen eğitim kursları, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde açılan istihdama yönelik işbaşı eğitimli meslek edindirme ve geliştirme kursları çerçevesinde böyle bir kurs açmayı planladık.  
“KURSLA İLGİLİ TÜM
TEDBİRLERİ ALDIK”
Dolayısıyla, bir taraftan istihdam sağlanırken işçilerde bulunması zorunlu olan belgelere ihtiyaç duyulması nedeniyle Koronavirüs (Covid – 19) salgını ile ilgili gerekli olan tedbirlerin alınarak kursumuzu açacağız. Bunun için kurslarımızda maske kullanılması, sosyal mesafe kurallarına uyulması, dezenfektan kullanılması, kurs yerlerinin temizlenmesi, havalandırma ve sosyal alan ve ortak kullanım yerlerinde hijyen şartlarının oluşturulması gibi tüm çalışmalar tamamlanmıştır. Kısacası Koronavirüs salgını ile ilgili tüm tedbirler alınmıştır.
“KURSUMUZA BAŞVURULAR DEVAM
EDİYOR, KURS 8 HAZİRAN’DA AÇIKLACAK”
Tüm bu çalışmaların ışığında; Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak; Hijyen Eğitim Kurslarımızı 20’şer kişilik gruplar halinde olacak şekilde 8 Haziran 2020 Pazartesi günüden itibaren başlatacağız. Kurslarımıza katılmak isteyen biraz önce açıklamış olduğum bahse konu vatandaşlarımız Müdürlüğümüze bizzat başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler” dedi.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °