Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Konya’da Doktor Karakaya’nın Öldürülmesine Tepki; Sağlık Çalışanları Yarın İş Bırakacak

Konya’da Doktor Karakaya’nın Öldürülmesine Tepki; Sağlık Çalışanları Yarın İş Bırakacak

ISPARTA 6.07.2022 19:34:00 0
Konya’da Doktor Karakaya’nın Öldürülmesine Tepki; 
Sağlık Çalışanları 
Yarın İş Bırakacak
Konya Şehir Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesinin ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK – SEN) yarın Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.
 
UZMAN DOKTOR KATLEDİLDİ
Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Bölümü’nde görev yapan Uzman Doktor Ekrem Karakaya, çalıştığı hastanede bugün öğleden sonra silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan Hacı Mehmet Akça, Karakaya’yı vurduktan sonra aynı silahla hayatına son verdi. Hastane çalışanları protesto için iş bıraktı. Konya Şehir Hastanesi'nde bir poliklinikte tedavi gören hasta M.A. ile doktor Ekrem Karakaya arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Doktoru silahla vuran M.A., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan Karakaya ile M.A. ameliyata alındı. Ağır yaralanan doktor ve saldırgan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Konya Şehir Hastanesi çalışanları, "Doktora uzanan eller kırılsın" sloganı atarak iş bırakma eylemi yaptı, poliklinik muayenelerini durdurdu.
DEMİRALAY; “SAĞLIK – SEN
OLARAK YARIN İŞ BIRAKACAĞIZ”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK – SEN) Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Genel Merkez tarafından yarın Türkiye genelinde iş bırakma eylemi kararı alındığını bildirdi.
“MESLEKTAŞIMIZIN
KATLEDİLMESİNİ KINIYORUZ”
SAĞLIK – SEN'den yapılan açıklamada, "Sağlık çalışanları olarak tüm Türkiye'de iş bırakıyoruz. Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında canice katledilmesi nedeniyle Sağlık-Sen olarak 7 Temmuz'da tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz" denildi.
İŞTE O KARAR; 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °