Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

KOMŞUYU BU KEZ ELİMİZDEN KAÇIRDIK

KOMŞUYU BU KEZ ELİMİZDEN KAÇIRDIK

SPOR 28.11.2022 14:04:00 0
KOMŞUYU BU KEZ  ELİMİZDEN KAÇIRDIK

ISPARTA 32 SPOR – Hes İlaç Afyonspor derbi maçının kısacık özeti mi? Bakın aynen şöyle. - 1. DAKİKADA Afyonspor ceza alanı içinde net fırsat gol olmazsa, - 6 pas içinde, % 100 gollük 2 kafa şutunuz GOL YERİNE aut olursa, - İstanbul bölgesi hakemi NET penaltınızı vermez olaya DEVAM derse, - Afyon kalecisi Anıl, 2 şutunuzu uçarak önler, gole izin vermezse, ELBETTE MAÇ BAŞLADIĞI GİBİ 0-0 BİTER kardeşim…

Evet. Pazar günü derbi soğuk hava şartlarına rağmen bando ve mehteran eşliğinde müziklerle 8 bini Isparta’lı, 500’ü Afyonlu olmak üzere müthiş bir atmosferde oynanan kritik maçta gol sesi çıkmadı. Isparta 32 spor yakaladığı gol fırsatlarını cömertçe harcarken maça, Afyon kalecisi Anıl ve orta hakemi Oğuzhan Uğurlu, ( 74. Dakikada elle oynamaya penaltı verme cesareti gösteremeyerek ) damga vurdu denilebilir. 26. dakikada tecrübeli Afyon kaptanı Olcay Şahan’ın şutu dışında net pozisyonu olmayan mor beyazlı misafir takım ilk yarıyı 0-0 tamamladı. Konuk takımın diğer önemli ismi FB’den gelen Uygar Mert Zeybek’te ilk 45’te etkili olamadı.

Karşılıklı atakların ise sonuç vermediğini gözlemledik. Maç 2. Yarıda güzelleşti. Tribünlerde müthiş şovlar yaşanırken, maçta pozisyon zenginlikleri vardı. 52. Dakikada Berke’nin şutu ağlara gitti ancak yardımcı hakem (Sinan Bilen, ben bilirim) dedi ve pozisyona ofsayt bayrağını kaldırdı ve orta hakemde bu karara uyunca, emekler güme gitti. 55. Dakikada sol kanattan gelişen atakta Cem’in ortasına 6 pas içinde Musa Nizam kafa şutu attı ancak top autu boyladı ve golden olduk. Kahrolduk. Bu da kaçmaz diyenler çoğunluktaydı… 67. ve 70. dakikalarda Cem ve Cemal’in nefis şutlarını kaleci Anıl uçarak çeldi. Yine golden olduk. Dünyaları kaçırdıkça, seyircimiz üzüldü. Ancak takımı desteklemekten de geri kalmadı. Ve “Yeşil-Pembe, Şampiyon ISPARTA “ tezahüratlarında bulundu.

H.İ. Afyonsporlular ise “Bize Isparta, deplasman değil” diyerek karşılık verdiler. Futbolda ceza alanınızın içi adeta mayın tarlasıdır. Hata yaparsanız affı olmaz. İşte maçın 73 ncü dakikası tamamladığında, penaltı olayı doğdu ve öldü… Maçta tam 74. Dakika oynanıyordu ki, Isparta atağında Hüseyin Afkan’ın ceza alanı içine gönderdiği topu Mete elle kesip topu önüne düşürmesine hakem devam deyince statta büyük uğultu koptu ve tüm itirazlar sonuçsuz kaldı ve İstanbul bölgesi hakemi Oğuzhan Uğurlu büyük tepki altında maçı devam ettirdi. Kalan dakikalarda her iki takımın karşılıklı atakları gol getirmeyince maç başladığı gibi 0-0 bitti. Elbette Isparta 32 sporun kazanması gereken bir maçtı ancak olmayınca olmuyor işte. Sakat ve formsuz pek çok futbolcumuz var biliyoruz. Bu da mazaret değil. Anlayamadığımız şu.

Bursaspor maçında 90. Dakikaya kadar rakibine pres - baskı uygulayan PembeYeşilliler acaba Afyonspor maçında 65. Dakikadan sonra neden organizasyon bocalaması yaşadı ve fiziki güç düşüklüğü, kondüsyon eksikliği görüldü ve geri dönüşlerde gençlerimiz çok zorlandılar. Cevaplanması gereken soru bu olsa gerek. 2. Konu duran top avantajdır. Ancak 9 korner atışından sonuç çıkmaması da çok ilginç not olarak kaldı. Evet. Zor maçtı, kritik bir maçtı ve derbiydi… Komşumuz Hes ilaç Afyonsporu bu kez elimizden kaçırdık. Ancak lig devam ediyor. Ligin üstü gibi, altında da artçı depremler devam ediyor. Evdeki 2 puanlık kaybı, ileriki maçlarda aramayız inşallah.

Zira alt bölgeden henüz çıkamadık. 14. Sırada olup ( 1 basamak yükseldik) ve 15 maçta 17 puanları daha çok çoğaltmamız lazım. Çünkü, gidilecek daha çok uzun, daha çok ince ve dikenli yolumuz var. Hani ne derler, “Futbol, akıl ve fırsatlar oyunudur. İyi bellemek ve iyi oynamak lazım.” Isparta 32 spor bu hafta Batman Petrolspor deplasmanına gidecek. Zor maçta kolaylıklar diliyoruz.

Saygılarımızla.

 


Anahtar Kelimeler: KOMŞUYU ELİMİZDEN KAÇIRDIK
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °