Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kombileri Açın, Petekler Cayır Cayır Yansın! Doğalgaz Faturasını Şıp Diye Düşüren Yöntem!

Kombileri Açın, Petekler Cayır Cayır Yansın! Doğalgaz Faturasını Şıp Diye Düşüren Yöntem!

GENEL 20.10.2023 18:44:00 0
Kombileri Açın, Petekler Cayır Cayır Yansın!  Doğalgaz Faturasını Şıp  Diye Düşüren Yöntem!

Eğer doğalgaz faturanız son dönemde artmaya başladıysa bu kombi tüyoları işleri kolaylaştıracak ve faturanız artık olması gerekenden yüksek gelmeyecek. Kombi kullanırken bilmeniz gereken para tasarrufu sağlayan yöntemler ve daha fazlası için detaylar haberimizde…

2023 yılı kışında da doğalgaz faturaları cep yakacağa benziyor. Eğer doğalgaz faturalarınız çok yüksek geldiği için ne yapacağınızı merak edenlerdenseniz doğalgaz faturalarını düşürmeye yönelik önerilerimiz ilginizi çekebilir! Doğalgaz faturalarımızı düşürmek bu basit ve kullanışlı yöntemleri özetledik. İşte doğalgaz faturanızı azaltacak pratik doğalgaz tasarrufu yöntemleri. İşte detaylar...

KOMBİNİN AYARINI KORKMADAN AÇIN! DOĞALGAZ FATURASINI UCUZLATACAK 5 PRATİK YÖNTEM…

Bu kış kombi ayarlarını daha kolay yapmak isteyenlerin soğuktan endişe etmesine gerek kalmayacak. İşte doğalgaz faturanızı yarı yarıya azaltacak taktikler...

 Ev ve işyerlerinde kullanılan kombi ve radyatörler, bakımları doğru yapıldığında daha verimli çalışır. Doğalgaz maliyetlerini düşürmenin en etkili yolu olarak kabul edilen düzenli bakım, evde alınacak önlemlerle faturaları ciddi oranda azaltma potansiyeli sunuyor.

Peteklerin içerisinde biriken hava ve kir istenilen sıcaklığı sağlayamaz ve performansı giderek düşer. Bu durum performansı olumsuz etkilemekte ve ücretlendirilen fiyatların artmasına yol açmaktadır. Radyatörü temizleyerek enerji tasarrufu yapılabilir mi?

EVDE PETEK TEMİZLİĞİ 

NASIL YAPILIR?

İç mekanlarda hava kalitesinin arttırılması ve radyatörlerin düzenli olarak temizlenmesi, yaşam alanlarında daha verimli ısı değişimine olanak sağlar. Radyatörü temizlemeden önce tüm ısıtma sisteminin kapatıldığından emin olmalısınız. Daha sonra nemli bir bez kullanarak radyatörün altına bir havlu veya bez koyarak içerideki kiri temizleyin. Radyatörün çevresinde biriken tüm tozları bir fırça yardımıyla temizleyerek ısının daha düzgün dağılmasını sağlayabilirsiniz. Radyatörün arka kısmına ulaştığınızda bu alanları da temizlemelisiniz.

MOBİLYALARINIZI 

PETEKLERDEN UZAK TUTUN!

Evde yapılabilecek pratik temizlik önerilerinin yanı sıra evdeki nesnelerin konumu da ısı alışverişinde büyük önem taşıyor. Peteğin önünde veya arkasında hiçbir engel olmamalıdır. Kombi peteklerini mobilya arkasına yerleştirilmemesi özellikle önemlidir. Isı transferi için bu detaylara dikkat etmeniz faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

SÜREKLİ AÇ-KAPA YAPMAK 

ZARARA UĞRATIYOR!

Doğalgaz faturalarını azaltmak için bir binanın kaplama sistemi de incelenebilir. Yaklaşık P tasarrufu sağlayacak bir diğer önemli nokta ise kombinin açma-kapama dengesinin doğru ayarlanmasıdır. Kombiler akşamları kapanıp sadece gündüzleri açılıyor ve bu da enerji tüketiminin artmasına neden oluyor. Doğalgaz faturalarından tasarruf etmek isteyenler kombilerini gün boyu kısık ateşte bırakmalıdır.

DOĞALGAZ FATURASINI 

DÜŞÜRECEK DİĞER ÖNLEMLER!

Doğalgaz faturanızın daha düşük olmasını istiyorsanız aşağıdaki noktaları dikkate alabilirsiniz:

Peteklerin önü her zaman açık olmalıdır

 Yalıtım sağlanmalıdır

 Doğru kapasiteyi seçmelisiniz

 Kombi sürekli çalışmalıdır

Isı yalıtım panelleri kullanılmalı

 Odada termostat kullanılmalıdır

 Evde yeterli hava olduğundan emin olun

 Suyun gereksiz derecede sıcak akmasına izin vermeyin

 

 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °