Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Kışlıkları Çıkarın, Şemsiyeleri Hazırlayın: Esip Gürleyecek!

Kışlıkları Çıkarın, Şemsiyeleri Hazırlayın: Esip Gürleyecek!

ISPARTA 30.09.2023 15:55:00 0
Kışlıkları Çıkarın, Şemsiyeleri Hazırlayın:  Esip Gürleyecek!

Türkiye’nin batısında etkili olmaya başlayan gök gürültülü sağanak yağış, bugünden itibaren Akdeniz’i de kapsayacak, hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek. Isparta ve çevresinde yağmurla birlikte şiddetli lodosun da etkili olacağı ifade ediliyor.

Beklenen yağışın istenilen düzeyde düşmediği Eylül ayının genel sıcaklık ortalamasının da mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten meteoroloji uzmanları, bugün itibariyle yurdun özellikle batısında etkili olan yağışlı havanın yarından itibaren Anadolu’yu da etkisi altına almasını bekliyor.

Eylül ayını yağışlı ve serin uğurlaması beklenen Akdeniz Bölgesi için Ekim ayının ilk günlerinin de yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji verilerine göre, bugün yer yer sağanak şekilde düşmesi beklenen yağmur, yarın yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak. Güneş, zaman zaman yüzünü gösterecek olsa da genel anlamda hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor.

HAFTASONU İÇİN 

ÖNEMLİ UYARI!

Isparta ve çevresinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklık değerlerinin yarından itibaren sürekli düşüş eğiliminde olması beklenirken, özellikle gece sıcaklık değerlerinin 10 dereceye kadar gerileyeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanları özellikle haftasonu için uyarılarda bulunarak, Cumartesi gününden itibaren Konya ve bölgesinde gök gürültülü ve sağanak yağmurun etkili olacağı yönündeki beklentilerini ifade ediyor.

KUVVETLİ LODOS GELEBİLİR! 

Isparta’da yarın sağanak yağışlı olması beklenen havanın, Cumartesi gününden itibaren önümüzdeki 5 gün boyunca yer yer kuvvetli yağmurlu olması yönünde tahminlerde bulunuluyor.

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °