Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Kısa Çalışma Ödeneği 3 Ay Süreyle Uzatıldı; İşçi ve İşverenlere Müjde!

Kısa Çalışma Ödeneği 3 Ay Süreyle Uzatıldı; İşçi ve İşverenlere Müjde!

EKONOMİ 26.07.2023 23:55:00 0
Kısa Çalışma Ödeneği 3 Ay Süreyle Uzatıldı;  İşçi ve İşverenlere Müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin istihdamı etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzattıklarını belirterek; “Daha önce 110 bin çalışanın faydalandığı ödenekten 115 bin insanımızın istifade etmesini sağlayacağız” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı kabinesi önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplantı. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa çalışma ödeneği konusunda işçi ve işverenlere müjde verdi.  

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDE SÜRE UZATILDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 saat 20 dakika süren toplantı sonunda yaptığı açıklamasında, Depremin istihdamı etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıldığını bildiren Erdoğan, şunları aktardı: “Afetzede kardeşlerimize bir kısmı çok uygun şartlarda kredi, bir kısmı hibe olarak önemli destekler veriyoruz. Bugüne kadar 93 binden fazla depremzedemiz yerinde dönüşüm için başvurdu. Bu sayının daha da artacağını inanıyorum. Depremden hemen sonra ilan ettiğimiz mücbir sebep uygulamasıyla afetzedelerimizin yükünü hafifletmiştik. Mücbir sebep düzenlemesini depremde en çok yıkıma uğrayan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya illerimiz ile Islahiye ve Nurdağı ilçelerimizde devam ettirmeyi kararlaştırdık. Buraların dışında kalan ile vilayetlerimizden gelen münferit başvuruları da değerlendireceğiz. Konuyla ilgili detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız yakında milletimize açıklayacaktır. 

Depremin istihdamı etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz. Daha önce 110 bin çalışanın faydalandığı ödenekten 115 bin insanımızın istifade etmesini sağlayacağız. Toplum yararına programlarımızı açma hazırlıklarımız başta deprem bölgemiz olmak üzere ülkemiz genelinde devam ediyor. Hesaplamalara göre 6 Şubat depremlerinin ülkemize maliyeti 104 milyar doların üzerindedir. Sadece bu yıl deprem kaynaklı harcamaların 762 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz. Bu rakam çapı ne kadar büyük olursa olsun her ekonomi için altından kalkılması zor bir yüktür. Üstelik 2013’ten beri yaşadığımız her hadisenin bir boyutunu oluşturan ekonomik saldırıların etkilerinin hala sürdüğü dönemde bu maliyetle karşı karşıya kaldık” dedi. 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °