Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Kısa bir süre Isparta’da da görev yapmıştı: Isparta İdare Mahkemesine açtığı davayı kazandı

Kısa bir süre Isparta’da da görev yapmıştı: Isparta İdare Mahkemesine açtığı davayı kazandı

ISPARTA 13.07.2019 07:11:00 0
Kısa bir süre Isparta’da da görev yapmıştı: 
Isparta İdare 
Mahkemesine 
açtığı davayı 
kazandı
Geçtiğimiz yıllarda Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaptıktan sonra Burdur’a atanan ve geçtiğimiz Ekim ayında görevden alınan Servet Olpak Isparta İdare Mahkemesine açtığı davayı kazanarak Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine döndü.
 
Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaparken Ekim 2018’de başka bir göreve atanmak üzere görevden alınan Servet Olpak Isparta İdare Mahkemesine açtığı davayı kazanarak bugün görevine döndü. Olpak’ın ardından Genel Sekreter olarak atanan Asım Ertilav, Olpak’ın mahkeme kararı ile görevine dönmesiyle Genel Sekreter yardımcılığı görevine atandı.
OLPAK’IN ISPARTA SERÜVENİ
Bilindiği gibi, 2015 yılında Olpak’ın kısa bir Isparta serüveni yaşanmış ve Isparta şehri, Olpak’ı kendi memleketine müdür olabilmek için kullanılmıştı. BURDUR'A MÜDÜR YAPMAK
İÇİN ISPARTA'YI KULLANDILAR
MÜSİAD Genel Başkanı'nın akrabası, eski İbecik Belediye Başkanı Servet Olpak, kanun gereği kendi şehrine il müdürü olamıyordu. Ancak, bu kanun daha sonra değiştirildi ve il müdürlerine kendi illerinde görev yapabilme imkanı getirildi. O dönemde çözümü Isparta'ya kadrolu atayıp, Burdur'a geçici görevlendirme yapmakla buldular. Kamu atamalarında bazı bakanlıklarda kişilerin kendi memleketlerine asaleten atanmasının önü kapalıydı. Bu engel, atamak istediğiniz kişiyi başka bir ilin kadrosuna atayıp, geçici görevlendirme yöntemiyle ortadan kaldırılabiliyordu. Hatta bazen iki kent arasında kadrolu kişiler geçici görevlendirme yöntemiyle değiş - tokuş yapılabiliyordu.  
KILIÇ GÖREVİNDEN ALINDI,
YERİNE OLPAK GETİRİLDİ
İşte bu doğrultuda; 2015 yılında Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü üzerinden Burdur'a yapılan atama da bu şekilde gerçekleşmişti. MÜSİAD Genel Başkanı Nal Olpak'ın akrabası, eski İbecik Belediye Başkanı Servet Olpak, Burdur'a İl Kültür ve Turizm Müdürü yapılmak stendi. Ancak o dönemde yürürlükte olan yasalar kişiyi kendi iline müdür olarak atanmasına müsaade etmiyordu. Bunun için Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç görevinden alınarak yerine asaleten Servet Olpak atandı. Ancak hülle operasyonu için Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne asaleten atama yapılmadı. Beklendiği gibi Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Olpak,
Burdur İl Müdürlüğü'ne görevlendirildi. Isparta İl Müdürlüğü'nde ise kadro dolu ancak koltuk boş kaldı. Seçim sathı mahalline girildiği o günlerde Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne İl Müdür Yardımcısı Osman Çot yaklaşık 4 yıl vekalet etti. Diğer bir deyişle, Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kadrosu dolu ancak koltuğu boş olarak yönetildi. Bu durum, söz konusu Müdürlüğe Ali Göçer’in atanmasıyla sona erdi.
HAYATIN CİLVESİNE BAK!
Diğer ilginç gelişme ise, Servet Olpak’ın Isparta’ya görevlendirilmeden önce Isparta’da İl Müdürü olan ve görevinden alınan Abdullah Kılıç ise geçtiğimiz Mayıs ayında Burdur’a Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak atandı.
 

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °