Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kırmızı – Beyazlılar Ligin Bitimine 5 Hafta Kala 1. Lige Çıkmayı Garantiledi; ŞAMPİYON Pendikspor

Kırmızı – Beyazlılar Ligin Bitimine 5 Hafta Kala 1. Lige Çıkmayı Garantiledi; ŞAMPİYON Pendikspor

SPOR 4.04.2022 08:40:00 0
Kırmızı – Beyazlılar Ligin Bitimine 5 Hafta Kala 1. Lige Çıkmayı Garantiledi; 
ŞAMPİYON
Pendikspor
2. Lig Beyaz Grupta ‘AÇIK ARA’ liderliğini sürdüren İstanbul ekibi Pendikspor, ligin bitimine 5 Hafta kala Şampiyonluğunu garantiledi.
 
2. Lig Beyaz Grupta özellikle ilk yarıda aldığı üst üste galibiyetler ve en yakın rakibi ile puan farkını açması ile son haftalara son derece rahat giren Pendikspor Futbol Takımı son haftalarda puan farkının da verdiği rahatlıkla puan ve puanlar kaybediyor, buna rağmen Kırmızı – Beyazlı ekibin tüm bu kayıplara rağmen ligde rahat şampiyon olarak 1. Lige çıkmasına kesin gözüyle bakılıyordu.
LİGİN BİTİMİNE BEŞ
HAFTA KALA ŞAMPİYON OLDU
Ve beklenen oldu Pendikspor takımı dün kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Eskişehirspor takımını 3 – 1 mağlup ederek ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
MAÇ SONUÇLARI PENDİKSPOR’UN
BEKLEDİĞİ GİBİ GELİŞTİ VE…
Bilindiği gibi, ligde 61 puanla 33. Haftaya giren Pendikspor takımı şampiyonluğunu kutlamak için dünkü maçta galip gelmesi ve yaptığı maç sayısı gereği Amedspor’un da rakibi ile berabere kalması veya mağlup olması durumunda ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu garantileyecekti. Aynen, beklendiği gibi oldu ve Pendikspor Eskişherispor’u mağlup ederken, Amedspor ise 1922 Konyaspor deplasmanında 2 – 2 berabere kaldı. Bu durum, Pendikspor’u şampiyon olmasını sağladı.
EN YAKIN RAKİBİNE
16 PUAN FARK ATTI
2. Lig Beyaz Grupta dün oynanan 33. Hafta maçlarının ardından Pendikspor 64 puana yükselirken, 2. Sıradaki ve en yakın rakibi 48 puanlı Ispartaspor’a 16 puan fark attı. Kırmızı – Beyazlı ekibin 3. Sıradaki 47 puanlı Amedspor ile ise arasında 17 puan bulunuyor. Pendikspor, bundan sonraki kalan tüm maçlarını kaybetse bile yine gruptan şampiyon olarak çıkıp 1. Lige yükselecek.
PLAY – OFF’TAN HANGİ
TAKIM ÇIKACAK?

2. Lig Beyaz Grupta Şampiyon takımın belli olmasının ardından şimdi gözler ligi ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sırada tamamlayacak olan takımlar arasında (oynanacak Play – Off maçları sonunda) hangi takımın 1. Ligi çıkacağına çevrildi.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °