Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Kıdemime dokunma!

Kıdemime dokunma!

ISPARTA 27.04.2019 07:25:00 0
Kıdemime dokunma!
Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, Türk  - İş olarak bu yılki İşçi Bayramını Belediye İşhanı önünde kutlayacaklarını belirterek; “Bu yıl kıdem tazminatı, vergi adaleti, kitlere verilen kadro sözü olmak üzere dört ayrı konuyu işleyeceğiz” dedi.
 
İşçilerin Bayramı olan ancak, özellikle büyükşehirlerde bazı mihrakların ‘kırıp dökme’ günü olarak gördüğü ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne sayılı günler kaldı. Söz konusu gün 1 Mayıs 2019 Salı Çarşamba günü tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da kutlanacak.
TÜRK – İŞ ISPARTA TEMSİLCİLİĞİ
KUTLAMA PROGRAMI HAZIRLADI
Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kaymakkapı Meydanı Belediye İşhanı önünde saat 12.00’de yapacakları etkinlikle kutlayacaklarını söyledi.
KORKMAZ; “KUTLAMAMIZDA
ÜÇ ANA KONUYU HAYKIRACAĞIZ”
Bu konuda Valilik makamına yazı yazarak kutlamalar için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanını istediklerini ancak, söz konusu yerde sadece siyasi parti mitinglerinin yapılması nedeniyle kendilerine Kaymakkapı Meydanı için izin verildiğini vurgulayan İl Temsilcisi Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Türk  - İş olarak Genel Merkezimizin talimat ve direktifleri doğrultusunda bu yılki İşçi Bayramını Belediye İşhanı önünde kutlayacağız ve bu kutlamamızda üç ana konuyu işleyeceğiz.
“TAZMİNATIMIZA DOKUNMA”
Bunlardan birincisi kıdem tazminatı. Bilindiği gibi, bu konuda sürekli değişiklikler yapılıyor. Sistem değişiyor, uygulamada bir takım yer değiştirmeler oluyor. Biz bu konuda şunu söylüyoruz. Kıdem Tazminatı sistemi ne kadar değişirse değişsin, işçinin lehine olduğu zaman arkasında, aleyhine oluğu zaman karşısında olacağız. Çünkü, binim görevimiz işçilerimizin hakkını yedirmemektir. Bunun için de ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.
“VERGİ ADALETSİZLİĞİNE
SON VERİLSİN”
İkinci konu ise vergi adaletsizliği. İşçilerimizin maaşlarında yaşanan vergi adaletsizliğinin giderilmesini isteyeceğiz. Malum, işçilerimizden kesilen gelir vergisi oranları ve yapılan kesintiler mağduriyet yaşatıyor. Bunun belli bir sisteme oturtulmasını isteyeceğiz. Örneğin, bazı işçi arkadaşlarımızdan gelir vergisi % 15 oranında kesilirken, bazılarından ise matrah yükseliyor diye bu oran % 20’ye çıkıyor. Vergi dilimi otomatikman artırılıyor.
“KİTLERE VERİLEN
KADRO SÖZÜ TUTULSUN”
Üçüncü konu ise, kitlere verilen kadro sözü. Bilindiği gibi, bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın sözü olmasına ve hatta konu Resmi Gazetede yayınlanmasına rağmen TEİAŞ ve PTT gibi yerlerde çalışan işçilerimiz halâ kadroya geçemediler. 1 Mayıs’ta gerek sayın Cumhurbaşkanımızın sözünün yerine getirilmesini gerekse Resmi Gazetede yayınlanan konunun bir an önce uygulamaya geçilmesini isteyeceğiz.  Diğer bir konuda işçilerimizin sözleşmedeki haklarının tam olarak verilmesi. Örneğin, ek ücretlendirmeler ve çocuk bakım ücretleri gibi. Bilindiği gibi biz bu konuyu yargıya taşımıştık ve konu şuanda Yüksek Hakem Kurulunda. Kararı bu kurul verecek. Çünkü, işçilerimizin bu konularda da % 12’ye varan kayıpları söz konusu” dedi.
“TÜM İŞÇİLERİMİZİ
BEKLİYORUZ”
Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, Isparta’daki tüm işçileri 1 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’de başlayacak olan kutlama etkinliğine davet ettiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: dokunma kıdemime
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °