Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

KGK İl Temsilcisi İsmail Altunbaş’tan TBMM’ye Çağrı; Elinizi Çabuk Tutun Son 10 Gün!

KGK İl Temsilcisi İsmail Altunbaş’tan TBMM’ye Çağrı; Elinizi Çabuk Tutun Son 10 Gün!

ISPARTA 4.11.2020 12:59:00 0
KGK İl Temsilcisi İsmail Altunbaş’tan TBMM’ye Çağrı;  
Elinizi Çabuk 
Tutun Son 
10 Gün!
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Isparta İl Temsilcisi İsmail Altunbaş, gazetecilerin fiili hizmet zammı hakkı (yıpranma payı) konusunda AYM’nin TBMM’ye yasal düzenleme için tanıdığı 9 aylık sürenin 14 Kasım’da sona ereceğini belirterek; “Bu süre içinde gerekli yasal düzenleme yapılması konusunda sayın Milletvekillerine çağrıda bulunuyoruz. Aksi takdirde gazetecilerin yıpranma payı hakkı heba olacak” dedi.
 
Bu konuda Milletvekillerinden ivedilikle kanuni düzenlemenin yapılması konusunda destek beklediklerini ifade eden  Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Isparta İl Temsilcisi İsmail Altunbaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bölgenizde sizin sesinizi de duyuran Gazetecilere çalışma koşullarının yıpratıcılığı nedeniyle erken emeklilik imkanı sağlayan, 1977 yılında 506 sayılı yasaya eklenen bir maddeyle tanınan fiili hizmet zammı hakkı (yıpranma payı) 2008’de iptal edilmiş, uzunca bir mücadele sonrasında 2013 yılında yeniden getirilmişti.
 
Anayasa Mahkemesi (AYM), 2013 yılında getirilen düzenlemeyi, haksızlığa neden olduğu gerekçesiyle açılan davada iptal etmişti. AYM, TBMM’ye yasal düzenleme için 9 ay süre tanımıştı. Bu süre, 14 Kasım 2020’de doluyor. TBMM 10 gün içinde yasal bir düzenleme yapmazsa gazeteciler yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet zammı hakkını kaybedecek. Uluslarası basın meslek örgütü Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) üyeleri olarak bu hakkımızı kaybetmeden, ivedilikle 506 sayılı yasa dönemindeki düzenlemeye geri dönülmesini talep ediyor ve bu konuda bizlere destek vereceğiniz umudunu taşıyoruz” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °