Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

‘Kendinizi muhalefet olarak görmüyorsunuz, bunun için de teşekkür ederim’

‘Kendinizi muhalefet olarak görmüyorsunuz, bunun için de teşekkür ederim’

ISPARTA 24.11.2017 10:31:00 0
‘Kendinizi muhalefet olarak görmüyorsunuz, bunun için de teşekkür ederim’
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, 2018 yılı bütçe taslağı ile ilgili MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz’ın açıklamalarına cevap vererek “Ben bütçe görüşmeleri başlamadan önce gelen gazetecilere, bütçe görüşmeleri ile ilgili ben ‘ülkede birileri konuşacak, muhalefet yapmak isteyenler konuşacak, ancak AK Parti görevini yerine getirmeye, hizmetlerine devam edecek’ diye bir beyanatta bulundum. Siz bu sözleri üzerinize alınmamışsınız, demek ki kendinizi muhalefet olarak görmüyorsunuz, bunun içinde teşekkür ederim” dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, MHP grup sözcüsü Kerem Araz’ın açıklamalarına cevap verdi. Bolat açıklamasında “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yaşadığımız bugünlerde her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, milletimize, memleketimize, ülkemize daha fazla sahip çıkmamız gereken ve birbirimize darılmak değil, sarılmak zorunda olduğumuz günleri yaşıyoruz. Türkiye bugün hem sınırlarda, hem ülke içerisindeki hain yapı ile hem Avrupa’da, hem Amerika’da, hem Uzakdoğu’da, hem ekonomik, hem siyasal açıdan bir takım mücadele içerisindeyiz.
Ben bütçe görüşmeleri başlamadan önce gelen gazetecilere, bütçe görüşmeleri ile ilgili ben ‘ülkede birileri konuşacak, muhalefet yapmak isteyenler konuşacak, ancak AK Parti görevini yerine getirmeye, hizmetlerine devam edecek’ diye bir beyanatta bulundum. Siz bu sözleri üzerinize alınmamışsınız, demek ki muhalefet olarak görmüyorsunuz kendinizi, bunun içinde teşekkür ederim” dedi.
SADECE ASFALT YAPMADIK
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat açıklamasında şunlara yer verdi. “2017 yılı asfalt yılı olmuştu. 2018 yılı inşallah diğer hizmetlerde de Isparta İl Özel İdaresi adını duyurur diye bir söylemde bulundunuz. Isparta İl Özel İdaresi bugün Türkiye’nin gündemine oturdu. Başbakanımızın talimatı ile harekete geçtik ve Isparta olarak seferberlik ilan ederek, kendimize en az 200 km sıcak asfalt hedefi koyduk. Dün akşam itibari ile 203 km sıcak asfalt dökerek hedefimize ulaştık ve önümüzdeki 10-15 günde bunu 210-215 km ulaştıracağımızı düşünüyorum. Burdur hali hazırda sıcak asfalt plenti olmasına rağmen 25 km sıcak asfalt döktü. Isparta İl Özel İdaresi bu sıcak asfaltı dökerken aynı zamanda asbestli boruların, içme suyu ishale hatlarını yaptı. Aynı zamanda kanalizasyonlarını yaptık. 65 köyümüzde içme suyunun enerji maliyetini ortadan kaldırmak için güneş enerjisi sistemleri yaptık bu gelecek yıl yapacağımız köylerle 112’ye yükselecek. Biz geçen yıl sadece sıcak asfalt dökmedik. Görevimiz olan diğer işleri de yaptık.
DAHA BORÇLANMA HAKKIMIZI KULLANMADIK
Buradan bu işe gönül veren başta sayın valimizin desteklerine, her zaman için maddi manevi desteğini esirgemeyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Süreyya Sadi Bilgiç beye teşekkür ediyoruz. Geçen hafta beni Afyon İl Genel Meclis Başkanımız aradı, dedi ki nasıl 205 km sıcak asfalt döktünüz? Bende biz İl Özel İdaresi olarak tamamen kendi öz kaynaklarımızla döktük. Daha bizim İller Bankasında başta 18 Milyon, sonra 15 milyon TL’ye düşürdüğümüz bir borçlanma yetkimiz var ki bunu daha kullanmış değiliz.”
       

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °