Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Keçiborlu’da doğdu büyük şehirlere hitap eder oldu

Keçiborlu’da doğdu büyük şehirlere hitap eder oldu

GÜNDEM 14.12.2016 07:29:00 0
Keçiborlu’da doğdu büyük şehirlere hitap eder oldu
Yaklaşık 2 yıl önce Keçiborlu’ya Kokoreç Üretim Merkezi kuran Bal Kokoreç sahibi İrfan Bal, her geçen gün hedef büyütüyor. 7 bin nüfuslu bir İlçeden başta Antalya, Konya, Denizli ve çevre illere kokoreç satan Bal, ilçemize de büyük katkı sağlıyor. Kapasite artırımına gidecek olan Bal, 9 kişi istihdam ediyor.
Isparta’nın yeni bir markası daha oldu. Bal Kokoreç markası adı altında Kokoreç üretimi yaparak Isparta’nın adını büyükşehirlerde duyurmayı başaran işletmeci İrfan Bal, başarı hikâyesini anlattı. Bağırsakçılık mesleğine 1974 yılında işçi olarak başladığını anlatan Bal, ‘’O zamanlar sucuk sektörüne üretim yapıyorduk. Son 20 yıldır da kokoreç sektöründe üretim yapıyorum. Son 2 yıla kadar çalışan olarak devam ettiğim mesleğimde artık kendi işletmemi kurdum’’ dedi.
KEÇİBORLU’YA GELMEMDEKİ EN BÜYÜK ETKEN BAŞKAN PARLAK
Öte yandan neden yatırımını Keçiborlu’ya yaptığını da açıklayan Bal, şunları söyledi; ‘’Üretim belgemizi alır almaz Belediye Başkanımız Yusuf Murat Parlak’la bir ortamda görüşme imkânım oldu. Konu konuyu açınca kokoreç üretim merkezi kuracağımı açıkladım ve o da hemen bu yatırımı Keçiborlu’ya yapmamı istedi. Kendine teşekkür ediyorum bize bu konuda çok yardımcı oldu ve yaklaşık 200 bin TL’lik bir maliyetle işletmemizi Keçiborlu’ya kurduk.
GÜNLÜK ÜRETİM YAPIYORUZ
Merkezimizde mezbahalardan almış olduğumuz bağırsakları işliyoruz. Buraya gelen bağırsakları sarıyoruz, ısıl işlemden geçiriyoruz ve -40 derecede şoklayarak paketliyoruz. Böylelikle kokoreç hazır hale geliyor. Bunları müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre dağıtıyoruz.
KEÇİBORLU’DAN ANTALYA, KONYA VE DENİZLİ’YE ÜRÜN VERİYORUZ
Öte yandan müşterilerimizin çoğu büyükşehirlerde. Ürettiğimiz ürünü başta Antalya, Konya, Denizli ve çevre illere veriyoruz. Buradaki müşterilerim 2 yıldır benle çalışıyor ve başkasından ürün almıyor. Çünkü biz işimizi ciddiye alıyoruz ve ona göre üretim yapıyoruz.
ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNÜ ÖNCE KENDİMİZ YİYORUZ
Bal Kokorecin bu kadar tutulmasındaki en büyük neden; Hijyen ve tazelik. Hijyen ve kaliteden asla ödün vermiyoruz. Bizim en büyük özelliğimiz taze ürün elde etmemiz. Zaten kokoreci önce kendimiz yiyoruz ve bunu müşterilerimiz biliyor.
AYLIK 1500 ADET KOKOREÇ ÜRETİM KAPASİTEMİZ VAR
Diğer taraftan merkezimizde aylık 1500 adet kokoreç üretebiliyoruz. Bu sayede Keçiborlu’dan büyükşehirlere hitap eder konuma geldik. Günlük iş yaptığımız için kalitemiz dilden dile dolaşmaya başladı. Eğer bazıları gibi gelen ürünü depoya atıp sonra yapalım desek yerimizde sayarız. Biz bağırsağı merkezimize getiriyoruz ve günlük işliyoruz. Eğer biz stok şeklinde çalışsak o zaman elde ettiğiniz ürünün bir kıymeti kalmaz. Biz en önce buna dikkat ediyoruz.
KAPASİTE ARTIRIP BÜYÜMEK İSTİYORUZ
Zaten uzmanlar merkezimize sürekli denetime geliyor. Şükürler olsun hiçbir sıkıntı yaşamadık. Eğer eksiğimiz varsa zaten hemen yerine getiriyoruz. İlerleyen zamanda kapasitemizi artırmak istiyoruz. Ayrıca alanımızla alakalı yeni fikirler üretmek istiyoruz. Bu alanda bir takım çalışmalarımız var. Ama hedefimiz büyüyerek İlçemize de katkı sağlamak.
BAL KOKORECİ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETEBİLİRSİNİZ
Son olarak kokorecin üretim aşamasından da bahsetmek gerekirse süreç şöyle ilerliyor; Hayvan mezbahada kesildikten hemen sonra bağırsağını merkezimize getiriyoruz. Bu kesilen hayvanların hepsi veteriner kontrolünden geçiyor. Zaten hastalıklı hayvan kesime girmiyor direk imha ediliyor. Bu konuda vatandaşlarımız rahat olsunlar. Ürettiğimiz ürünü kendimiz de yiyoruz. Bağırsak önce tazyikli suyla içi dışı tertemiz oluncaya kadar yıkanıyor. Ardından dolama işlemi gerçekleşiyor ve yaklaşık 200 derecelik fırınımızda bir müddet pişiriyoruz. Buradaki işlem tamamlandıktan sonra da bir müddet -40 derecede muhafaza ediyoruz. Böylelikle ürünümüz gönderilmeye hazır hale geliyor.’’

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °