Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Kavurucu Sıcaklar Geliyor 5 Gün Sürebilir: Cuma Günü 'Dışarı Çıkmayın'

Kavurucu Sıcaklar Geliyor 5 Gün Sürebilir: Cuma Günü 'Dışarı Çıkmayın'

ISPARTA 19.07.2022 12:51:00 0
Kavurucu Sıcaklar Geliyor 5 Gün Sürebilir: 
Cuma Günü
Avrupa’yı kasıp kavuran sıcak hava atmosferi Cuma günü Türkiye’ye geliyor. Uzmanlar, Cuma günü vatandaşları aşırı sıcaklara karşı dışarı çıkmama uyarısı yaptı. Söz konusu sıcak havanın Isparta’yı da olumsuz etkilemesi bekleniyor.
 
Avrupa sıcaklar nedeniyle kavruluyor. İspanya ve Portekiz’de 1027 kişinin Sıcak Hava dalgası nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu olağanüstü hâl olarak kabul edilen dördüncü seviyede alarma geçerken, okullar ve sağlık merkezleri kapatıldı. Fransa ise Orman Yangınları ile mücadele etmeye çalışıyor.
 
Türkiye’deki son durumu değerlendiren Uzmanlar; “Bir bölgede maksimum sıcaklıkların ortalamasından 5 derece daha yukarıda sıcaklıklar olursa ve bu 5 gün ve daha fazla devam ederse sıcak hava dalgası olarak kabul edilir. Avrupa’da özellikle İspanya, Fransa ve Portekiz’de 5 dereceden de fazla, normalden yaklaşık 10 derece yükseklikte seyretti. Son olarak bu dalga İngiltere’ye de sıçradı. İngiltere Gulf Stream denilen sıcak hava dalgası nedeniyle ılıman bir iklime sahiptir. Buna rağmen İngiltere’de insan sağlığı için kırmızı alarm verildi. 2003 yılında Avrupa’da 80 bin kişi sıcak hava dalgasından öldü. Türkiye’ye de 2010 yılında sıcak hava dalgası geldi. Fransa’da 45.9 sıcaklık ölçüldü. Bu rekorun da rekorudur.”

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °