Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Kardan Çöken Davraz Çarşamba Pazarı’nda Enkazın Kaldırılmasının Ardından; Çarşamba Pazarında 10 Yıl Sonra; ÜSTÜ AÇIK Pazar!

Kardan Çöken Davraz Çarşamba Pazarı’nda Enkazın Kaldırılmasının Ardından; Çarşamba Pazarında 10 Yıl Sonra; ÜSTÜ AÇIK Pazar!

ISPARTA 14.04.2022 06:48:00 0
Kardan Çöken Davraz Çarşamba Pazarı’nda Enkazın Kaldırılmasının Ardından;  
Çarşamba Pazarında 10 Yıl Sonra; 
ÜSTÜ AÇIK Pazar!
3 Şubat tarihinde yağan yoğun kara dayanamayarak çöken ve geçtiğimiz ay enkaz kaldırma çalışmaları başlayan Davraz Mahallesindeki Çarşamba Kapalı Halk Pazarı’nın çatı enkazının tamamen kaldırılmasının ardından dün ilk Halk Pazarı kuruldu.
 
Isparta’da 2012 yılında yapımı tamamlanan ve daha sonra yüksek olduğu yönündeki tepkiler üzerine kenarlarına tekrar gölgelikler yapılan Davraz Mahallesindeki Çarşamba Kapalı Halk Pazarı’nın çatısı 3 Şubat’ta Isparta’da yağan ve büyük yıkıma neden olan yoğun kar yağışına dayanamayarak büyük bir gürültü ve çatırtı ile çökmüştü.
PAZAR ÇATISINDA
ENKAZ KALDIRMA
ÇALIŞMALARI
BİR AY SÜRDÜ
Bu doğrultuda; 3 Şubat tarihinde yağan yoğun kara dayanamayarak çöken Davraz Mahallesindeki Çarşamba Kapalı Halk Pazarı’nın çatı enkazı 2 Mart itibariyle Belediye ekipleri tarafından kaldırılmaya başlandı.
ENKAZ TAMAMEN
SÖKÜLDÜ VE YERİNDEN
KALDIRILDI
Yaklaşık bir ay süren enkaz kaldırma çalışmaları 3 Nisan itibariyle sona erdi ve Halk Pazarındaki demir ve çelik aksam tamamen sökülerek olay yerinden kaldırıldı. 
10 YIL ARADAN SONRA
İLK ÜSTÜ AÇIK PAZAR!
Böylece, 2012 yılında yapımı tamamlanarak ‘Kapalı Pazar Yeri’ olarak hizmet vermeye başlayan Davraz Mahallesindeki Çarşamba Kapalı Halk Pazarında 13 Nisan 2022 Çarşamba gününden yani dünden itibaren üstü açık olarak ‘İlk Pazar’ kuruldu. Pazar yerinde daha önce üstü kapalı olduğu için Sebze ve Meyve Satıcıları Şemsiye kullanmazken, dünkü pazarda tedbirlerini alarak şemsiyelerini açtıkları gözlendi. Söz konusu yerde, yeni proje uygulanıncaya kadar her Çarşamba günü Pazar kurulacak.
YENİ PROJE UYGULANACAK
Bilindiği gibi, bu konuda Belediye tarafından başta İnşaat Mühendisleri Odası olmak üzere işin uzmanı teknik olarak çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarından görüş ve rapor istenmiş, Belediyeye sunulan raporlarda Pazar yerinin tamamen sökülerek yeni bir proje uygulanmasının doğru olacağı tavsiyesinde bulunulmuştu. Belediye de Sivil Toplum Kuruluşlarından teknik anlamdaki görüş ve raporları doğrultusunda pazarın üstünü tamamen kaldırarak Pazar yerinde uygulanmak üzere yeni bir proje hazırlığına başladı.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °