Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Karamansporla birlikte Hakemi de kaleye soktuk! Ve…. Özlenen LİDERLİK Geldi…

Karamansporla birlikte Hakemi de kaleye soktuk! Ve…. Özlenen LİDERLİK Geldi…

SPOR 16.02.2020 17:27:00 0
Karamansporla birlikte Hakemi de kaleye soktuk! 
Ve…. 
Özlenen 
LİDERLİK 
Geldi…
Ispartaspor, kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı sezonun en önemli maçında Karaman Belediyespor’u 1 – 0 mağlup ederek altın değerinde galibiyet aldı. Yeşil – Pembeli ekibin golünü Enes İlhan Yüksel kaydetti. Kestelspor’un da mağlup olmasıyla Ispartaspor 18 hafta sonra LİDERLİK koltuğuna oturdu. Taraftarlar, rezalet bir maç yöneten Hakem Erhan Kaya’ya büyük tepki gösterdi.
 
Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin onsekizinci haftası ve ikinci yarının beşinci maçında Isparta Atatürk Stadyumunda grubun şampiyonluğa oynayan takımlarından Karaman Belediyespor ile karşı karşıya geldi.
TARAFTARLAR 90 DAKİKA BOYUNCA
TAKIMLARINI DESTEKLEDİ
Bugün saat 14.00’te başlayan ve güneşli ancak soğuk bir havada oynanan maçı; Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek diğer protokol üyeleri ve maçın ücretsiz olmasının da etkisiyle yaklaşık 7 bin dolayında Ispartaspor taraftarı izledi. Taraftarlar, maç boyunca takımlarını yalnız bırakmayarak tezahüratlarıyla desteklediler.
ETME BULMA DÜNYASI…
Bilindiği gibi, Karaman Belediyespor ile Karaman’da yapılan ilk yarıdaki maçta Karaman Belediyesporlu yöneticiler Ispartaspor’lu yöneticilere çok kötü davranmış ve bir anlamda ‘pislik’ yapmışlardı. Bugün Isparta’ya gelen Karaman Belediyesporlu yöneticiler, hak ettikleri gibi aynı şekilde muamele gördü.
ISPARTASPOR, ZORLU
RAKİBİNİ YENMESİNİ BİLDİ
Ispartaspor, haftaya puan durumunda kendisinden bir puan üstünde bulunan Karaman Belediyespor maçına hızlı başladı. İlk yarıda bulduğu çok sayıda gol pozisyonunun sadece birini değerlendirebilen Yeşil – Pembeli ekip, ilk yarının sonunda 30. Dakikada Enes İlhan Yüksel’in attığı golle soyunma odasına 1 – 0’lık üstünlükle gitti. İkinci yarıya da hızlı başlayan ve rakibi karşısında etkin bir futbol oynayan Yeşil – Pembeli ekip, bu dakikalarda da futbolcuların gol atacak beceriyi gösterememesi nedeniyle bir türlü farkı açamadı. Bu durum, rakip Karaman Belediyespor’un daha da hırslanarak Ispartaspor kalesine yüklenmesine neden oldu. Ancak, konuk ekip de gerek şansızlığı gerek forvet oyuncularının beceriksizliği ile dört net gol pozisyonunu değerlendiremeyince karşılaşma 1 – 0 Ispartaspor’ün üstünlüğü ile sona erdi.
BUGÜN ŞANS
ISPARTASPOR’UN YANINDAYDI
Daha önceki haftalarda rakiplerinin girdiği olmayacak pozisyonların golle sonuçlanması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Ispartaspor bugünkü maçta tam tersini yaşadı. Zira, rakip Karaman Belediyespor yakaladığı mutlak dört gol pozisyonunda top gol olarak Ispartaspor ağlarına gitmedi. Diğer bir deyişle bugünkü maçta şans Ispartaspor’un yanındaydı.
KALECİ AYHAN’DAN
3 MUHTEŞEM KURTARIŞ
Sezon başından bu yana özellikle yan toplarda başarısız bir grafik çizen ve golleri bu şekilde kalesinde gören Kaleci Ayhan da bugünkü maçta adeta devleşti. Tecrübeli kaleci bugünkü maçta mutlak 3 golü önledi.
MAÇIN HAKEMİNE
BÜYÜK TEPKİ!
Ispartaspor’un bugünkü Karaman Belediyespor maçını yöneten Orta Hakem Erhan Kaya, ikili mücadelelerde tercih hakkını sürekli rakip takımdan yana kullanması ve fazla duraklamayan maçı 7 dakika uzatıp, uzatma dakikalarında da Emre Bozatlı’nın düşürülmesini sadece izlemesi üzerine Yeşil – Pembeli taraftarlar büyük tepki gösterdi. Kısacası, Hakem Erhan Kaya bugün rezalet bör yönetim gösterdi.  
ISPARTASPOR’DA
EMRE BOZATLI SEVİNCİ
Bugünkü maçta Ispartaspor’un mutluluk yaşadığı konulardan birisi de, 13 Ocak tarihinde yapılan antrenmanda ayak bileğinde yırtık tespit edilen ve yaklaşık bir aydır sahalardan uzak kalan Ispartaspor’en en etkili futbolcus konumundaki Emre Bozatlı’nın sahalara dönmesi Yeşil – Pembeli ekipte sevinçle karşılandı. Bozatlı bugünkü maçta, maçın ikinci yarısında 66. Dakikada Enes İlhan Yüksel’in yerine oyuna girdi ve yine teknik özelliğini konuşturarak Karaman Belediyespor defansını zorladı. Hatta, Bozatlı, maçın uzatma dakikalarında aldığı topla hızla ceza sahasına girdi. Rakip tarafından yere indirilmesine rağmen maçın hakemi penaltıyı görmezden geldi ve vermedi.
YENİ TRANSFERLERDEN  
BULUT AKBAŞ FORMA GİYDİ
Ispartaspor’un bugünkü maçında yeni transferlerden olan ve Kestelspor’dan transfer edilen Bulut Akbaş forma giydi. Akbaş, özellikle ilk yarıda mükemmel bir futbol ortaya koyarak taraftarlarının beğenisini kazandı. Akbaş ile birlikte Ankara Demirspor’dan transfer edilen Ispartaspor’un diğer orta saha futbolcusu Erkut Başkaya ise bugünkü maçta ilk 18’de ye almadı.
ISPARTASPOR’DA ŞAMPİYONLUK
GİTTİ VE GERİ GELDİ…
İkinci yarıya Akşehirspor galibiyetiyle başlayan Ispartaspor’da daha sonraki haftalarda oynanan Maküspor maçında mağlup olması, Kestelspor maçında berabere kalması Yeşil – Pembeli ekibin şampiyonluk umutlarını adeta bitirme noktasına getirdi. Ancak, Ispartaspor şampiyonluk mücadelesi verdiği rakipleri Kestelspor’un son haftalarda büyük çöküş yaşaması ve üst üste iki maçını da kaybetmesi, Karaman Belediyespor’un ise geçen hafta kendi sahasında iki puan kaybetmesinin ardından bugün de şampiyonluktaki rakibi Ispartaspor’a yenilmesi ile Ispartaspor için geçen hafta tekrar yeşeren ve şampiyonluk umutları artan Ispartaspor bu hafta ise liderlik koltuğuna oturma şansını yakaladı.
18 HAFTA SONRA LİDERLİK
KOLTUĞUNA OTURDU
Grubun derbi maçı niteliğindeki maçta bugün rakibi Karaman Belediyespor’u mağlup etmeyi başaran Ispartaspor, bugünkü galibiyetle kazandığı 3 puanla 34 olan puanını 37’ye çıkardı. Grubun lideri Kestelspor ise Konya Ereğlispor deplasmanında mağlup olunca Yeşil – Pembeliler ligin başından bu yana mücadelesini verdikleri ‘Liderlik’ koltuğuna oturdu. Bu sonuçların ardından Ispartaspor lider olurken, 36 puanda kalan Kestelspor ikinci ve Ispartaspor’a mağlup olan Karaman Belediyespor ise 35 puanla üçüncü sıraya geriledi.
Ispartaspor, bugünkü galibiyetle iki mutluluk birden yaşadı. Hem ikinci yarının beşinci haftasını da üç puanla kapattı hem de rakiplerinin puan kaybetmesi ile sezonun başından beri ilk defa ‘Liderlik’ koltuğuna oturarak şampiyonluk umutlarını gelecek haftalara taşıdı.
YİNE KENDİ SAHASINDA OYNAYACAK
DENİZLİ SARAYKÖYSPOR’U AĞIRLAYACAK
Ispartaspor gelecek hafta Denizli ekibi ve ligin orta sırasında bulunan Sarayköyspor ile oynayacak. Yeşil – Pembeli ekip fikstür gereği bu maçı da kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak.
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER:  Erhan Kaya, Mete Şeb ve Mehmet Zekat Yılmaz.
ISPARTASPOR: Ayhan, Emincan, Ahmet, Efşan, Emin Ergün, Nurettin, (dk. 88 Mehmet Can Işık), Bulut Akbaş (dk.81 İsa Taşdemir), İbrahim Zeytin, Volkan, Timurcan, Enes İlhan (dk. 66 Emre Bozatlı)
KARAMAN BELEDİYESPOR: Ümit, Ufuk, Kadir, Sergen, Çağatay, Muzaffer Emre (dk. 62 Serdar), Utku (dk.75 Hamit), Tugay, Ali, Burhan, Uğur (dk.85 Ahmet)
GOL: Dak. 30 Enes İlhan Yüksel (Ispartaspor)
S. KARTLAR:  Nurettin, Bulut, Volkan, Enes (Isparta), Sergen, Burhan Muzaffer, Tugay (Karaman)
 
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak. 6: Ispartaspor maça hızlı başladı. Bu dakikada aldığı topla hızla ceza sol taraftan sahasına giren İbrahim Zeytin, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti. Top uzak direğin dibine çarparak auta çıktı.
Dak.16: Ispartaspor atağında sağdan ceza sahasına açılan ortada Volkan Serim’in vuruşunda topu Karaman Belediyespor kalecisinde kaldı.  
Dak. 30: Ispartaspor, beklediği gole bu dakikada kavuştu. Gelişen Ispartaspor atağında orta sahadan derinlemesine yapılan ortada topla buluşan Enes İlhan Yüksel, ceza sahasına girerken yerden sert vurdu. Top kaleci Ümit Kurt’un sağından ağlara gitti: 1 – 0.
Dak. 38: Aldığı topla hızla ceza sahasına giren İbrahim Zeytin, dengesini kaybedince top auta çıktı.
Dak. 41: Kalesinde gördüğü golden sonra Ispartaspor kalesine yüklenen Karaman Belediyespor atağında Burhan Coşkun’un ceza sahası önünden çektiği sert şut yandan auta çıktı.
Dak. 43: Bu dakikada konuk ekip Karaman Belediyespor topu ağlara gönderdi. Ancak, atılan gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.
Dak. 45: Ispartaspor’un kullandığı köşe atışında ceza sahasına gelen topa yükselen Volkan Serim’in kafa şutu üstten auta çıktı.
İlk yarıda başka gol olmadı ve Ispartaspor soyunma odasına 1 – 0’lık skorla gitti.
Dak. 49: Ispartaspor ikinci yarıya da hızlı başladı. Bu dakikada sağdan yapılan ortada ceza sahası içinde topla buluşan Volkan, şutunu kaleciye nişanlayınca takım mutlak bir golden oldu.  
Dak. 65: Ceza sahası içinde topla buluşan Enes İlhan Yüksel’in şutunda top kaleci Ümit’te kaldı.
Dak. 78: Bu dakikada gole çok yaklaştı. Soldan yapılan ortayı iyi takip eden Uğur Can’ın müsait pozisyonda sert vuruşunda top yan direğin dibinden auta çıktı.
Dak. 83: Konuk ekip Karaman Belediyespor bu dakikada da gole çok yaklaştı. Oyuna ikinci yarı giren Hamit Kurt, ceza sahasında kaleci Ayhan ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunu Ayhan kornere çelerek mutlak bir golü önledi.
Dak. 90: Ispartaspor atağında Volkan Serim aldığı topla hızla ceza sahasına girdi. Vuruşunda kaleci Ümit topa sahip oldu.
Dak. 90+4: Hakem maçı 7 dakika uzattı. Maçın uzatma dakikaları oynanırken Karaman Belediyespor gol için Yeşil – Pembelilerin kaleye yüklendi. Bu dakikada Ahmet ceza sahası önünden çok sert şut çekti. Top üstten auta gidince Ispartaspor rahat bir nefes aldı.
Maçın kalan dakikalarında her iki takımın da çabaları başka gol getirmedi ve maç Ispartaspor’un 1 – 0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
BAL’DA 18. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ispartaspor – Karaman Bld.spor: 1 – 0
K. Ereğlispor – Kestelspor: 1 – 0
Ortaca Bld.spor – Sarayönü Bld.spor: 4 – 0
Bucak Bld. Oğz.spor – Burdur MAKÜspor: 1 – 1
Kepez Bld.spor –  Akşehirspor: 1 – 1
Manavgat Bld.spor – Çal Bld.spor: 1 – 3
Sarayköyspor –  Yatağanspor: 1 – 0
 
 
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °