Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karaağaç Mahallesi Halk Pazarı Yangın Yeri; ‘HAL’den Anlayan Yok!

Karaağaç Mahallesi Halk Pazarı Yangın Yeri; ‘HAL’den Anlayan Yok!

ISPARTA 30.01.2022 10:34:00 0
Karaağaç Mahallesi Halk Pazarı Yangın Yeri; 
‘HAL’den 
Anlayan Yok!
Isparta’nın en büyük halk pazarı olan Karaağaç Mahallesi Pazarında vatandaşlar fiyatları görünce gözlerine inanamadı. Kurdan dolayı fırlayan fiyatlara bir de kar ve olumsuz hava şartlarından kaynaklanan fiyat artışları eklenince ürünlerin fiyatları 10 katına kadar çıktı.
 
Çarşı pazardaki fiyatlar el yakıyor. Pazarcıya göre de alışveriş yapana göre de zam şampiyonu Domates. Fiyatı markette 15 liraya kadar çıkan domates, pazarda 6 – 8 lira. “Bu domates özel” diyen pazarcıya göre fiyatlardaki artış “mevsimsel.” Köy biberi bulabilmek için pazarı dolaşan, fiyatları görünce şaşkınlık geçiren emeklinin tepkisi ise doğal olarak “Vay anam vay” oluyor.
ISPARTA KAARAĞAÇ
PAZARINDA FİYATLAR UÇTU!
Isparta’nın en büyük halk pazarı olan Karaağaç Mahallesi Pazarını dolaştık. Pazarcılar ile konuştuk. Isparta’da geçtiğimiz hafta birden eksi 15 dereceye kadar inen soğukta pazardaki fiyatlar “yakıyor.” Şu anda tam mevsimi olan Mandalina bile 3 kilosu 25 TL’ye çıkmış durumda.
PAZARDA SEBZE VE MEYVELERİN
YANINA YAKLAŞILMIYOR!
Pazarcıya “Nasıl gidiyor” diye sorduk: “Alan yok” yanıtını aldık. “Niye” diye üsteledik, “Fiyatlar Çok Yüksek” dedi ve ‘Vatandaş alamıyor’ diye de ekledi. Mevsiminde sayılan bir diğer meyve ise Portakal. Fiyatı 7,5 lira. Ancak “Şeker gibi abi Antalya’dan 6,5 liraya olur” diyen de var. Elma da çeşit çeşit. Fiyatları 4 lira ile 6 lira arasında. Kış denilince akla gelen sebzelerden Ispanak 5 liraya da var 8 liraya da. Salatalık 10 – 15 lira. Fasülye –  Barbunya “kardeş kardeş” yan yana tezgâhlarda. Onların da fiyatları ortak: 10 lira. Patlıcan, kabak 8 lira. Biberin “köy” olanının dönemi bittiği için pazarda turfandası kalmış durumda. Onun fiyatı da 20 TL’nin üzerinde. Marul, maydanoz, taze soğan 6 – 10 lira arasında.
FİYATLAR NEDEN
BU KADAR YÜKSEK?
Fiyatların neden bu kadar yüksel olduğunu ise gerek pazara alışverişe çıkan vatandaşlar gerekse tezgah açan manav esnafı ise durumu şöyle açıklıyor; “Kur artışından dolayı benzine, mazota kısacası tüm girdilere zam geldiği için fiyatlar zaten önemli ölçüde artmıştı. Şimdi buna bir de son günlerde ülke genelinde yaşanan kar – soğuk ve don olayları eklenince sebze ve meyveler don olayı ile karşı karşıya kaldığı ve bulunmadığı için bir kez daha arttı ve bu da fiyatlara ‘İki kez’ artış şeklinde yansıdı” dediler.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °