Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kara Havacılık Okulu’na ilk ekip göreve başladı

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yapımı sürekli geciken Kara Havacılık Okulu’nun yılsonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

ISPARTA 16.04.2016 08:31:00 0
Kara Havacılık Okulu’na ilk ekip göreve başladı
Süleyman Demirel Havalimanı yanında inşa edilen Kara Havacılık Okulu’nın inşaatı ihaleyi kazanan yüklenici firmanın iflas erteleme kararı nedeniyle bir süre durmuştu. Ancak mali tablonun düzelmesinin ardından firma inşaat çalışmalarına yeniden başladı.  Yapımı devam eden Kara Havacılık Okulu ile ilgili gelişmeleri Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ISTO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen aktardı.
ISPARTA, ASKERİ ALANDA HER TÜRLÜ YÖNDEN GÜÇLÜ BİR ŞEHİR
Kara Havacılık Okulu’nun, Isparta için önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Başeğirmen, şunları söyledi: “Ekonomik anlamda güçleneceğimiz, Isparta’nın marka değerini yükseltecek bir kurum ilimize geliyor. Türkiye anlamında da stratejik bir alan. Isparta, askeri alanda her türlü yönden güçlü bir şehir. Kara Havacılık Okulu da Isparta’ya geldiği zaman bu önem bir kat daha artıyor. Bu da Isparta’nın stratejik anlamda güçlenmesi demek.
YÜZDE 5’LİK KISIM KALDI
Okulun faaliyete geçmesinde bazı aksamalar oldu. Ancak sayın müteahhidimizle görüşmemizden sonra bazı bilgiler edindik. İnşaatın yüzde 95’inin tamamlandığını söylediler. Fakat geriye kalan yüzde 5’lik kesim de en önemli bölümler. Burada uçak, helikopter hangarları ve makine bölümleriyle alakalı yüzde 5’lik kısımların kaldığını, bunların da yılsonuna kadar tamamlanacağını söylediler.
ITSO OLARAK İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ
Askeri yetkililerle görüştüğümde onlar da yüzde 95’inin tamamlandığını teyit ettiler. Şuanda Kara Havacılık Okulu’ndan 20 kişilik bir askeri ekip Isparta’mızda görev yapıyor. Bu ekip içerisindeki arkadaşlarımız eksik kalan yerlerin tamamlanması ve görülmeyen eksikliklerin giderilmesiyle ilgili çalışma içerisindeler. Peyzaj çalışmaları devam ediyor. Doğalgazla alakalı altyapı çalışmamız devam ediyor. Oraya alınacak personelle alakalı İŞKUR’ işbirliği içerisinde yapılacak olan çalışma devam ediyor. Bunlarla alakalı ITSO olarak oradaki personel ve komutanlarımızla işbirliği içerisindeyiz. Bir çok şeyi bizle paylaşıyorlar. Biz de onlarla beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Onlara yardımcı olmak için bir çalışma içerisindeyiz.
YILSONUNDA YAKLAŞIK 600 PERSONEL BURADA GÖREV ALACAK
Şuanda 20 kişi var ama burası blok blok tamamlanacak bir alan. Her blok tamamlandıktan sonra yaklaşık 100’er kişilik ekipler buraya gelecekler. Kesin tahmin yılsonunda yaklaşık 600 personel burada görev alacak. Yılsonuna kadar hem inşaat bitecek hem de oradaki yerleşim sona erecek. 2017’in başından itibaren de inşallah tam şekilde çalışmalarına devam edecek ve ondan sonra da ihtiyaç durumuna göre personel sayımız artacak.”
TOPLAMDA 2 BİN PERSONEL GELECEK
Öte yandan 6 Haziran’da inşaatı kabulünün olduğunu aktaran ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Kabule de hazır bir şekle gelme üzere inşat alanı. Kabulden sonra da yapılacak çalışmalar var. o konuda da işbirliği içerisindeyiz. İlk etapta 600 kişi toplamda da 2 binin üzerinde gelecek personelimiz var. yurtdışından da gelecek üst düzey kalifiyeli öğrencilerimiz olacak. Bunlar Isparta’da yaşayacaklar, Isparta’dan alışveriş yapacaklar. Bu yönünü de düşünmemiz lazım. Oradaki personelin Isparta’da yaşaması bizim için önem arz ediyor” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °